13. oktobra 2015

V soboto na Mariborskem Pohorju odprejo oživljeni Flow trail. Do konca novembra oziroma dokler bo vreme omogočalo.

Minuli konec tedna so s prireditvijo vrata zaprli v parku Cerkno, teden dni prej na Voglu in Javorniku. Žice že mirujejo na Golteh in Rogli, odvisno od vremena kolo še lahko obesite na sedežnico v Kranjski Gori (ob vikendih in vsak dan za krompirjeve počitnice) ali gondolo na Krvavcu.

Na Mariborskem Pohorju pa po izgubljeni sezoni v soboto 17. oktobra odprejo oživljeni Flow trail!

Če bo vreme dovolilo, do konca novembra

Iztok Tomšič je šele prejšnji teden prejel odločbo, da je v razpisu Mestne občine Maribor za letošnjo jesen dobil v najem progo Flow trail.

“Prav zdaj, ko se je lepo vreme končalo. Progo smo urejali že prej, zdaj nas je čakalo še nekaj dela, da je proga varna, med drugim namestitev zaščite. Pa vozovnice, zavarovanje odgovornosti, pogodba z upravljalcem …” pravi Ičo.

V oktobru in novembru bo Flow trail z vzpenjačo dostopen med 9. in 17. uro – med tednom vsako polno uro, za vikende in praznike pa neprekinjeno. Dnevna vozovnica bo med tednom stala 20 evrov, za vikende in praznike pa 22 evrov.

Zanimanja za odprtje je bilo veliko vso sezono in tudi zdaj, v mokri jeseni, ga ne zmanjka.

“Da druge parke zdaj zapirajo, ko ga mi odpiramo, je za nas dobro,” je v smehu povedal Iztok, a v isti sapi dodal, da je zanj in njegovo ekipo to začetek dolgoročnejše zgodbe. Nemara tudi delovanja parka pozimi.

O nadaljevanju pa Iztok: “Upam, da razpis za upravljanje med sezono objavijo čim prej. Dobro bi bilo, da bi že januarja vedeli, če bomo sodelovali naprej. Potrebujemo dovolj časa za ureditev vsega pri Gravity Cardu, za dovoljenja za proge in vse drugo.”

www.bikeparkpohorje.si
www.facebook.com/bikeparkpohorje

Sledite nam