3. septembra 2018

Ravne pri Šoštanju, dobra organizacija, dobra volja in res blatna proga. Med elito zmaga povratnika Kevina Berginca.

Po dolgem premoru – nazadnje je bila dirka pokala B4X Inverted.si v začetku julija – in po odpovedi ter prestavitvi dirke na legendarni progi Trebaš v Svetem Juriju so včeraj na tretji preizkušnji pokala tekmovali v Ravnah pri Šoštanju. Na domači progi Urbana Rotnika, ki pa ni tekmoval, temveč je zopet uspešno jezikal v mikrofon (Urban, že lansko leto smo rekli, da bi moral biti uradni govorec vseh tekem pokala B4X Inverted.si), se je zvrstilo kar nekaj neustrašnih in blata vajenih dvobojevalcev.

Na žalost je dež v preteklih dneh naredil svoje, a organizatorji se niso dali. Dirko so kljub slabim napovedim uspeli izpeljati do konca. Dež se je tekmovalcev usmilil, blato pač ne. Proga je bila nekoliko počasnejša, a še vedno atraktivna, cilj so zaradi velike luže postavili dva metra višje, kar pa tekmovalcev ni motilo.

Najhitrejši po kvalifikacijah

– U7, Vito Plahuta 52,78
– U9, Jošt Ložar 34,53
– U11, Luka Supić 33,47
– U13, Luka Kolarič 37,53
– U15, Kevin Klančič 33,35
– U19, Matej Koren 27,90
– elite, Kevin Berginc 23,18

Finalni obračuni

V kategoriji U7 je zmago osvojil Vito Plahuta, ki je bil v velikem finalu hitrejši kot Jan Veber. Tretje mesto je osvojila Lia Čebron.

V kategoriji U9 je zmagal Jakob Praček, drugi je bil Jošt Ložar, tretji pa Jaka Borštnar.

Luka Supič je osvojil zmago v kategoriji do 11 let. Bil je hitrejši od Maija Pokleke, na tretjo stopničko bi se moral zavihteti Lan Šalamun, a se je poškodoval v kvalifikacijah.

Kategorija do 13 let in zmaga Vala Trinle Lampiča. Drugo mesto je osvojil Andraž Koren, tretje pa Savo Roškar.

Med tekmovalci kategorije do 15 let je na najvišjo stopničko stopil Kevin Klančič, ki je v velikem finalu premagal Tjaša Vrtačnika, tretji je bil Jan Zadravec.

Matej Koren je slavil v kategoriji do 19 let. Drugi je bil Anže Novinec, tretji pa Luka Horvat.

Med elito je svojo formo po poškodbi našel Kevin Berginc, ki je v velikem finalu ugnal Matijo Stuparja, na tretje mesto se je uvrstil Filip Flisar.

Vse informacije o pokalu, prihajajočih dirkah in ostalem najdeš na facebooku

Četrta dirka B4X Inverted.si Pokala Slovenije bo na sporedu 16. septembra v Ajdovščini.

Preberi še:
Dvojni spored v Odrancih
B4X Inverted.si: Druga dirka pokala je bila v Šempetru

Sledite nam