Casio GShock
Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Ride Loose Riders Freestyle Giant
16. junija 2017

Ali razgled po domače. Ali nova kratka in sladka proga na Krvavcu.

Včeraj so na Krvavcu odprli novo progo. Imenuje se Panorama, saj nudi razgled, poleg tega pa kakšen kilometer oziroma dve minuti zabave. Ko bo spodaj še malo podaljšana (zdaj se priključi na progo za spust s karti), naj bi višinsko razliko 150 m premagala z razdaljo blizu poldrugega kilometra.

Začne se v Tihi dolini, pri zgornji postaji istoimenske štirisedežnice. Po prečkanju smučišča se prebije skozi gozdiček in nato mimo štartne hišice veleslaloma Audi quattro zareže še v smučarsko progo od tv oddajnika do Gospince in se po desnem ovinku vrne nazaj do gozdička med obema smučarskima progama. Še dva ovinka in en kravjek v gozdičku in že si na progi za kart. Spodnji del spusta do vstopa na sedežnico lahko opraviš tudi skozi zadnje zavoje in skoke proge Bambino.


Tudi Rudi in Jure sta šla pogledat razgled

Takole sta Panoramo igraje prevozila Jure Žabjek in Jan Porič s kamero. V dveh minutah in 8 sekundah:


Lahko bi rekli, da je Panorama rahlo navzdol usmerjen pumptrack. Prevoziti se jo da tudi povsem brez poganjanja, na njej bi bilo zanimivo videti dirko brez verige, “chainless”. Tudi v treh zavojih se boš kaj naučil. Če bodo na Panoramo postavili hitrostno preizkušnjo avgustovske dirke SloEnduro 4Fun, pa bo mimogrede kdo končal tudi na travi.


V zavoju št. 1

“V spodnjem delu, pod gondolo, smo naredili že veliko, zdaj smo si želeli dogajanje preseliti še višje, na smučišče, kjer je bil doslej le Bambino,” pravi Uroš Zupan, pomočnik direktorja Krvavca. “Naučili smo se, da moramo vsako leto ponuditi nekaj novega. Panorama je primerna tudi za tiste, ki se prvič srečajo z gorskim kolesom, za Krvavec je to pomembno.”

Sprva so nameravali hkrati s Panoramo odpreti še progo Jezerca, ki se bo navezovala na Mucija. Nekaj dela je tam že opravljenega, realno pa se otvoritve lahko nadejamo enkrat poleti.

www.rtc-krvavec.si

Oglej si še
V živo z Anžetom Bizjakom s Panorame na Krvavcu
Bike park Krvavec že za velikonočne praznike

Na uvodni fotografiji četico vodita graditelja Bizi in Zuji. Vse fotografije Anže Furlan

Furam zase
Freestyle Giant Wheelbase Ride Loose Riders Oglaševanje na mtb.si
Sledite nam