10. oktobra 2014

Predstavniki slovenskega gorskokolesarskega konzorcija v zadnjih tednih pri varuhinji človekovih pravic, na srečanju s predstavniki civilne družbe s področja okolja ter s predstavniki Kmetijsko gozdarske zbornice.

Predstavniki slovenskega gorskokolesarskega konzorcija so bili v zadnjih tednih pri varuhu človekovih pravic Republike Slovenije, na srečanju s predstavniki civilne družbe s področja okolja in prostora ter s predstavniki Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, Zveze lastnikov gozdov ter Združenja turističnih kmetij Slovenije.

Na šestem rednem srečanju s predstavniki civilne družbe s področja okolja in prostora 25. septembra so predstavili delovanje in prizadevanja konzorcija odprimopoti.si ter izpostavili ter ključne težave, s katerimi se soočajo. To so pomanjkanje objektivnih virov, obstoječa zakonodaja, sektorska politika na državem nivoju ter zakonodajni postopek.

Na srečanju so bili prisotni tudi predstavniki Generalne policijske uprave RS, ki so povedali, da se odzivajo na vse prijave, ki jih prejmejo v zvezi z vožnjo v naravnem okolju ter da “kolesarji niso kakšni posebni kršitelji”. Od julija 2014, ko so bile sprejete spremembe ZON, so ukrepali zgolj proti 52 voznikom motornih vozil in nobenemu kolesarju.

Predstavnica sedaj že nekdanjega Ministrstva za kmetijstvo in okolje je povedala, do danes sicer res še ni bila oblikovana delovna skupina, kot jo je ministrstvo ob sprejemanju ZON napovedalo, da pa bodo pobudo vzdignili na nivo Vlade RS in poiskali resor, ki bi lahko prevzel pobudo.

Že v ponedeljek 22. septembra pa so organizirali drugo srečanje s predstavniki Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, Zvezo lastnikov gozdov ter Združenjem turističnih kmetij Slovenije. Zapisnik srečanja in najdeš na blogu odprimopoti.si.

S srečanja pri varuhinji človekovih pravic

O konzorciju odprimopoti.si

Sledite nam