Mednarodne dirkaške, Tom Pidcock
3. januarja 2023

EP v 2023, Crankworx, CX Superprestige Diegem, Exact Cross Loenhout, GP Sven Nys in CX Sveta Nedelja.

UEC objavil datume prvenstev

Znane so nekatere lokacije in datumi letošnjih evropskih prvenstev v krosu, kratkem krosu, eliminatorju, spustu in maratonu. Prvenstva bodo gostili Slovenci, Francozi, Poljaki in Švicarji.

  • Spustaše bodo tudi letos gostili v Mariboru (Pohorje) in sicer mlajše kategorije, mladince, veterane in članske kategorije (točen datum še čakamo).
  • Tekmovalci kategorij elite in masters bodo v kategoriji maraton nastopali v Franciji (Laissac-Avyron). Predviden datum je 11. junij.
  • Poljaki (Kraków-Małopolska) bodo v sklopu evropskih iger gostili dirki olimpijskega krosa. Predviden datum je 25. junij.
  • V Švici (Trevano-Porza) bodo med 2. in 6. avgustom priredili prvenstvo za v krosu za mlade (kategoriji U15 in U17). Nastopili bodo v krosu, štafetni preizkušnji in v eliminatorju.
  • Evropsko prvenstvo mladinskih kategorij in U23 v olimpijskem krosu, eliminatorju, štafeti in kratkem krosu še nima datuma, niti prizorišča.

Ostalo na uec.ch.

Crankworx 2023

Koledar festivalov bo v letošnji sezoni nekoliko spremenjen, saj bo prizorišče, ki je zaključilo sezono 2022, gostilo prvo tekmovanje 2023. Crankworx bo pokrival Red Bull TV, datumi pa so:

  • 18. do 26. marec Rotorua (Nova Zelandija)
  • 17. do 21. maj Cairns (Avstralija)
  • 21. do 25. junij Innsbruck (Avstrija)
  • 21. do 30. julij Whistler (Kanada)

Vse dodatne informacije najdeš na crankworx.com.

Superprestige Diegem

Predzadnjo dirko pred novim letom so tekmovalci in tekmovalke v ciklokrosu odpeljali 28. decembra. Na šesti dirki Superprestige so se za zmago zopet “udarili” trije titani cestnega kolesarstva in ciklokrosa – Tom Pidcock, Mathieu van der Poel in Wout Van Aert. Na izredno težki in blati peizkušnji je še zadnjič v sezoni 2022 slavil Van Aert, ki je ugnal Pidcocka, van der Poel je osvojil tretje mesto. V ženski kategoriji je bila Puck Pieterse premočna za rojakinji Shirin Van Anrooij in Ceylin Del Carmen Alovorado. Vrstni redi.

Superprestige Diegem v videu

Odličen zaključek dirke, saj je dvoboj med Pidcockom in Van Aertom, ki sta se znebila zasledovalca van der Poela, trajal vse do ciljne črte.

Exact Cross Loenhout – Azencross (moški)

Zadnja CX dirka v letu 2022. Pidcock, Van Aert in van der Poel, kot da nikogar drugega izmed vrhunskih ciklokrosistov ni v ospredju. Troboj do ciljne črte, tam pa še ena zmaga belgijskega veljaka Wouta Van Aerta. Vrstni redi.

Exact Cross Loenhout – Azencross (ženske)

Zanesljiva zmaga in dobesedno samostojna vožnja proti cilju za Shirin Van Anrooij, ki je za skoraj minuto prehitela drugouvrščeno Marie Schreiber. Tretje mesto je pripadlo Manon Bakker. Vrstni redi.

GP Sven Nys X²O Badkamers Trofee

Prva dirka v novem letu je bila velika nagrada Svena Nysa, legende ciklokrosa. Na startu dirke kategorije C1 so se zbrala skoraj vsa zveneča imena. Med moškimi je slavil domačin Eli Iserbyt, ki je ugnal aktualnega evropskega prvaka Michaela Vanthourenhouta in svetovnega prvaka Toma Pidcocka. Med ženskami je z ogromno prednostjo zmagala evropska prvakinja Fem Van Empel. Drugo mesto je pripadlo Lucindi Brand, tretja je bila Ceylin Del Carmen Alvorado. Vrstni redi na cyclocross24.com.

Video vrhunci GP Sven Nys X²O Badkamers Trofee

Vrhunci dirke, v kateri je prvi favorit Tom Pidcock z dvema padcema zapravil odlično priložnost za zmago. Pidcock je sporočil, da na prihajajočem svetovnem prvenstvu ne bo branil naslova!

Svetovni pokal CX 2022/23

Najboljši tekmovalci in tekmovalke v ciklokrosu bodo sezono nadaljevali 8. januarja. Belgijski Zonhoven bo gostil 12. dirko. Več na uci.org.

Ne pozabi na MTB ZLIK

Manj kot dva tedna nas loči od pete dirke 15. sezone zimske gorskokolesarske serije, ki poteka v Istri in Kvarnerju. Prijave na XC Ronjgi, ki bo na sporedu 15. januarja, bodo preko portala prijavim.se.

CX Sveta Nedelja

Ker se je sezona ciklokrosa na slovenskih tleh s 26. decembrom končala, imaš priložnost, da se ta vikend udeležiš dirke na Hrvaškem. 8. januarja bo na sporedu CX Sveta Nedelja nedaleč stran od Samobora. Klik.

Naslovna fotografija Twila Federica Muzzi / Red Bull Content Pool

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam