Matej Zalar
3. novembra 2022

Po več kot letu dni, ko pri Odboru za gorsko kolesarstvo niso imeli koordinatorja pokala, je na tem mestu zavel svež veter. OGK in SloXcup od avgusta dalje z Matejem Zalarjem.

Matej Zalar oziroma Nergač ali Chef, kot ga po njegovih vzdevkih v blogih in na spletu poznate mnogi navdušenci nad kolesarstvom, je z mesecem avgustom prevzel koordiniranje slovenskega pokala v krosu SloXcup in bo skrbel za komunikacijo med Kolesarsko zvezo Slovenije in organizatorji dirk, njegovo delo pa bo obsegalo še mnogo več.

Matej je nekdanji dolgoletni urednik revije Bicikel in do pred nekaj meseci tudi urednik spletnega portala runda.si. Je pa tudi bivši zelo dober tekmovalec v gorskem kolesarstvu, tako da ima tudi tekmovalne izkušnje. Danes ga največkrat srečaš na makadamkarju, saj je eden najbolj zagriženih kolesarjev v tej disciplini. Poleg naštetega mu lahko slediš na spletni strani matejzalar.si.

Ker je bil v letošnji sezoni SloXcup brez nekoga, ki bi največje slovensko gorskokolesarsko tekmovanje koordiniral, nekaj malega je pomagal prejšnji koordinator Mitja Tancik, je prihod Zalarja več kot pomembna pridobitev, saj se je v tem času lotil prenove in osvežitve internetne strani, pomagal pri organizaciji reprezentančnih odprav in se spoznaval s programom ŠportSI360.

Za 17. novembra je sklican prvi sestanek, kjer se bodo dogovorili o datumih izvedb dirk v olimpijskem krosu za sezono 2023.

Letos je Matej oblekel reprezentančni dres in se udeležil svetovnega prvenstva v makadamkanju.

Kaj pravi Matej Zalar?

“Gorsko kolesarstvo očitno človeka nikoli ne spusti iz krempljev in tako sem po več kot petnajstih letih spet del tekmovalne scene – ker se s kolesom za kros v teh letih raje ne drznem spustit po kakem ‘rock gardnu’, seveda na drugačen način. Po letih novinarskih in uredniških izkušenj, tudi v kolesarskih medijih, se lotevam dela, ki je neopaženo, ko je opravljeno dobro, a bognedaj, da se zgodi kaka napaka. Po svoje me je presenetila kompleksnost organizacije športa, torej kaj vse se odvija v ozadju uspešne reprezentančne odprave, koordinacije pokalnega tekmovanja in na splošno delovanja panoge v okviru slovenskega športa. Nič neobvladljivega sicer, ampak nekdo mora zagristi tudi v to.”

Kolesarska zveza Slovenije na spletu: kolesarska-zveza.si.

Fotografiji sta iz Matejevega arhiva

Preberi še

Kolesarska zveza Slovenije išče koordinatorja za gorsko kolesarstvo

Sledite nam