22. septembra 2015

Mariborski BSX Racing Team že petič zapored priredil državno prvenstvo v dirkanju s kolesi BMX. Naslednje končno v Ljubljani?

Mariborski BSX Racing Team je minulo soboto že peto leto zapored na progi ob Kardeljevi cesti priredil državno prvenstvo v dirkanju s kolesi BMX.

V kraljevski kategoriji 17+ je v finalu sedmerice naslov ubranil Žan Godina (KK Črn trn), srebro je osvojil njegov klubski kolega Urban Rotnik, bron pa je ostal doma v BSX Teamu pri Davorinu Malekoviću.


Slovenski BMX je enako mariborska proga in organizacija

Po majskih dirkah serije Alpe-Adria, ki sta šteli tudi za slovenski pokal, je bila to hkrati tretja domača pokalna dirka. Vse na isti mariborski progi. Druge primerne namreč v državi ni. Ponovno odprtje ljubljanske tako marsikdo težko pričakuje.

Tudi najbolj požrtovalni delavec BMX scene Tilen Frank – tekmovalec (tokrat ne), prireditelj, prvi človek BSX Teama: “To je že naše peto zaporedno državno prvenstvo v Mariboru. Z obiskom nisem ravno zadovoljen, od 50 tekmovalcev jih je bilo 23 iz našega kluba in štirje tujci, tako da se je iz vse preostale Slovenije nabralo le 23 tekmovalcev, kar je zelo malo, glede na to, da je to olimpijski šport. Tudi od mestne občine nimamo nobene podpore in menim, da si jo zaslužimo. Ker v Sloveniji ni nobenega drugega kluba, da bi organiziral državno prvenstvo, se moram sam odreči dirkanju in boju za naslov prvaka, da lahko vsaj fantom omogočim prvenstvo, tega pa nihče ne ceni in izgubljam voljo z organizacijo tekmovanj v Mariboru. Poleg tega pa moram zalagati še svoj denar, ker smo si z organizacijo naredili izgubo …”

Tilen pa je zadovoljen s ‘svojim’ podmladkom, ki raste na tej progi: “Z našimi fanti sem zelo zadovoljen, nekateri so imeli malo smole, ampak tako je v športu. Računali smo na pet naslovov, na koncu pa osvojili tri. Še enkrat čestitke vsem našim fantom in upam, da bomo drugo leto dirkali na kakšnem drugem prizorišču, da bom še jaz imel možnost zastopati naš klub. Izpostavil bi našega člana Miho Čeha, ki kaže največ volje, trdega dela in talenta, ki se že pozna pri njegovih rezultatih, na svetovnem prvenstvi v Zolderju letos je osvojil 13. mesto v svoji kategoriji.”

Na uvodni fotografiji domačina Žan Godina (v dresu ajdovskega Črnega trna) in Davorin Maleković (v dresu mariborskega BSX Teama), ki sta na koncu osvojila zlato in bron v kategoriji 17+. Vse foto Matej Regent.

Vrstni redi

BMX DP Maribor 2015

Sledite nam