Furam zase
Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Ride Loose Riders Freestyle Giant
7. februarja 2017

Novinca v slovenski mednarodni ekipi Unior Tools Team sta mlada, a že uveljavljena tekmovalca v spustu iz Walesa in Francije. Ostajajo Tanja, Jure, Žiga, Filip in Kevin.

Tujce v slovenskih športnih ekipah hitro vzamemo za svoje, še zlasti če so priljudni in uspešni. Tudi pri gorskokolesarskih je tako in ko se je iz Unior Tools Teama poslovil Ruaridh Cunningham, je bilo v komentarjih na facebooku kar nekaj solz. Zato zdaj še z večjim veseljem posredujemo sveže sporočilo iz UTT, kdo sta skrivnostna nova tujca v modrem. Beri dalje:

 

 

Profesionalna gorskokolesarska ekipa Unior Tools Team vstopa v svojo osmo sezono pomlajena in z veliko sveže energije. Novi imeni v ekipi sta Taylor Vernon in Rudy Cabirou, skupaj z Juretom Žabjekom in Žigo Pandurjem bosta tvorila Uniorjevo ekipo za spust. Tanja Žakelj medtem začenja nov 4-letni olimpijski cikel, na BMX kolesih pa bosta še naprej dirkala Filip Flisar in Kevin Berginc.

 

Taylor Vernon in Rudy Cabirou sta imeni, ki ju v svetu spusta z gorskimi kolesi ni treba posebej predstavljati. 20-letni Taylor je bil eden najuspešnejših mladincev vseh časov in je že okusil slast zmage v svetovnem pokalu, zmagal je tudi v seštevku mladinskega svetovnega pokala. Dve leti starejši Rudy je nase opozoril na uvodni dirki svetovnega pokala v sezoni 2015, ko s štartno številko 127 osvojil neverjetno 10. mesto v članski konkurenci. Oba sta dosegla še vrsto drugih odličnih rezultatov, prav tako pa tudi poškodbe, ki so ovirale njuno napredovanje. Oba prekipevata od zagona in si želita rednih uvrstitev pri samem vrhu.

 

Jure Žabjek, evropski prvak v spustu iz leta 2015, in Žiga Pandur seveda ostajata v modrem, ekipa Unior Tools Team bo tako nastopala s kar štirimi člani in bo na vsaki dirki v boju za visoka mesta. Na dirkah evropskega pokala ter nacionalnih pokalnih dirkah je cilj seveda sam vrh. Ekipa ostaja na vrhunskem kolesu Trek Session s komponentami in vzmetenjem SRAM/RockShox.

 

Tanja Žakelj ima po odličnem zaključku lanske sezone znova ogromno motivacije in si želi nazaj tja, kamor je že bila – med najboljše v svetovnem pokalu v olimpijskem krosu. Tanja, ki je trenutno na pripravah na otoku Tenerife, se seveda tudi že spogleduje z igrami v Tokiu. Tudi Filip Flisar in Kevin Berginc bosta še naprej vrtela pedala za ekipo Uniorja, poleg dirk v disciplini BMX Race bosta nastopila tudi na več dirkah v 4-krosu.

 

Taylor Vernon, foto Jason Vernon

Taylor Vernon, 20 let, Wales, Združeno kraljestvo: “Izredno navdušen sem, da sem se lahko priključil ekipi Unior Tools Team. Zame je to nov začetek – novi obrazi, novo okolje, nova ekipa in super ljudje. Enako vesel sem, da lahko nadaljujem sodelovanje s Trekom in še naprej vozim kolo Session 9.9. Posebej se veselim sodelovanja s proizvajalcem komponent SRAM, saj sem bil vedno navdušen nad njihovimi izdelki in sem prepričan, da bomo zgradili super odnos.

Moj novi trener je Jonny Thompson, s katerim sem že zgodaj začel priprave na novo sezono, tako da bom lahko celotno sezono dirkal tako kot znam. Po prestopu iz mladinske v člansko konkurenco nisem napredoval tako hitro, kot bi si želel, toda ob podpori nove ekipe sem pripravljen pustiti globlji odtis in postaviti moje ime višje na rezultatih. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil Tinetu, Gregi in vsem v Uniorju, ki so mi ponudili to izjemno priložnost.”


Rudy Cabirou, foto Fabien Dufour

Rudy Cabirou, 22 let, Francija: “Zelo sem vesel, da sem se lahko pridružil tej profesionalni ekipi. Izredno se veselim nove sezone, v kateri bom v družbi novih ljudi in na novem kolesu. Prepričan sem, da bom ob pomoči ekipe napredoval in se bom redno uvrščal ned najhitrejših 20 v svetovnem pokalu v spustu in se ob tem še vedno zabaval na svojem kolesu. Prav tako bom ob tem izboljšal svoje znanje angleškega jezika.

Poleg celotnega svetovnega pokala bom dirkal še na dirkah v Franciji ter na koncu sezone še na zadnji dirki svetovne serije v disciplini enduro. Ob meni je tudi novi trener Tom Maury, s katerim sva prijatelja že od otroštva in mu popolnoma zaupam.

Komaj čakam na prvo dirko svetovnega pokala v Lurdu – proga tam je izjemna, enako velja tudi za francoske navijače. Noro bo!”

 

Grega Stopar, vodja ekipe: “Spremembe bodo vidne v vseh vidikih ekipe. Poleg dveh novih super talentiranih tekmovalcev smo dobili tudi nove sponzorje, kot sta Alpinestars (oblačila in zaščitna oprema) in Leatt (čelade). Urban Ferenčak, tehnični trener Tanje, bo prevzel bolj odgovorno vlogo športnega direktorja, ekipi se bodo pridružili tudi novi mehaniki. Vse to se odlično dopolnjuje s trenutnimi tekmovalci, osebjem in sponzorji, ki so z nami že vrsto let. Ambicije za novo sezono so velike in čeprav nočem govoriti o konkretnih uvrstitvah pa lahko rečem, da želimo pustiti pečat v vseh disciplinah. Kolesarje in ekipo bomo ‘izkoristili’ tudi pri promociji projektov v Ljubljani, kjer bomo v okviru Kolesarskega društva Rajd še naprej širili parke in delali v smeri, da spravimo še več mladih na kolesa.”

 

Nova tekmovalca ekipe se bosta v novem dresu prvič pokazala na domačih dirkah v aprilu, prvi svetovni pokal v spustu pa je na sporedu konec aprila.

 

Sponzorji in partnerji ekipe so Unior d.d. s programom kolesarskega orodja, Trek Bicycles, SRAM, RockShox, Lizard Skins, Schwalbe, Alpinestars, Leatt, Camelbak, Selle Italia, Mudhugger, Crankbrothers, adidas eyewear, Sapim, Ryde, Bitex, Gamut USA, Motorex, Born, Teva, BookingPoint.net in Zefal. Ekipa bo pri promociji kolesarstva še tesneje sodelovala z Mestno občino Ljubljana.

 

www.uniortoolsteam.com

 

 

Casio GShock
Ride Loose Riders Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Freestyle Giant
Sledite nam