Markus Flossmann, Sam Nicols
Casio GShock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
19. novembra 2020

YT Industries z novim izvršnim direktorjem, Accell Group, Vista Outdoor in Fox Factory beležijo rast prodaje, POM z novim medijem, tudi pri Simplonu na novo zaposlili vodstveni kader.

YT Industries z novim izvršnim direktorjem

Ustanovitelj in generalni direktor Markus Flossmann se umika z vodstvenega položaja in prevzema mesto glavnega “vizionarskega” direktorja, odgovornega za identiteto blagovne znamke. Na mesto izvršnega direktorja pa prihaja Sam Nicols, prekaljeni maček marketinga, ki se je zadnjih deset let kalil v Amazonu, vodil njihov oddelek Prime v Nemčiji in postavljal internetno stran za turško izpostavo enega največjih globlanih trgovcev. Več na yt-industries.com.

Na naslovni fotografiji Nicols in Flossmann. Foto YT Industries

Pocket Outdoor Media

Veliki založnik kolesarskih medijev (VeloNews, Bycicle Retailer, VeloPress, Roll Masiff in Triathlete) je pod svoje okrilje vzel pet nekdanjih uslužbencev nedavno ugasle revije Bike Magazine, vključno z odgovornim urednikom. Tako ni le rešil njihovih služb, temveč poslovanje razširil v segment gorskega kolesarstva. Prva internetna edicija bo na voljo že v mesecu decembru, prva izmed novih tiskanih izjav, naslednje leto bodo izšle štiri, pa bo izšla v začetku prihodnjega leta. Več na bicycleretailer.com.

Accell Group

Kot kaže bo za skupino, pod katero spadajo znamke Haibike, Winora, Ghost, Koga, Lapierre, XLC in še nekatere druge, leto 2020 odlično leto, saj se je prodaja povečala za 38 odstotkov. Dobiček letošnjega leta pa naj bi presegel lanskega. Več na bike-eu.com.

Vista Outdoor

Matična družba znamk Bell, Giro, Blackburn, CamelBak … je sporočila, da se je v drugem poslovnem četrtletju prodaja povečala za 29 %, dobiček pa kar za 79 % glede na lansko obdobje. Kako je rast prodaje potekala po določenih segmentih, izveš na tem mestu.

Fox Factory

Celotna skupina Fox beleži rast prodaje in tudi kolesarski del znamke, ki se skriva pod imenom Fox Specialty Sports Group in pod streho združuje znamke Fox, Marzocchi, RaceFace in Easton Cycling, beleži odlične rezultate, saj so imeli v treh četrtinah leta kar 32-odstotno rast prihodkov. Klik.

Simplon

Avstrijski proizvajalec koles je za generalnega direktorja imenoval Thomasa Zenkerja. Ta bo ob izvršnem direktorju Stefanu Vollbachu naslednja štiri leta vodil znamko. Zakaj so se odločili za tak korak? S skoraj 150 zaposlenimi in z dvigom proizvodnje z 10000 na 16000 koles letno so potrebovali še nekoga, ki bo skrbel za optimizacijo posla in nadaljnjo rast prodaje. Več na cyclingindustry.news.

Preberi še

Biznis: Athertoni iščejo vlagatelje

Ljubljana MTB vikend
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam