18. januarja 2017

Nova in stara moštva ter novi in stari obrazi. Canyon Factory DH, YT Mob, Radon Factory, Santa Cruz Syndicate, Propain Dirt Zelvy … 

Med spustaško in enduro elito se je zgodilo kar nekaj prestopov. Nekatera izmed moštev so se okrepila z znanimi imeni, spet druga so iskala med mladimi talenti. Nova imena moštev, novi pokrovitelji, predvsem pa v pričakovanju dirkaške sezone.

Enduro DH Mix

Nova na seznamu spustaških elitnih ekip je Canyon Factory DH. V njej bodo Troy Brosnan, Mark Wallace in bivši “uniorjevec” Ruaridh Cunningham. Za fante bo skrbel legendarni Fabien Barel.

Neko Mulally je zapustil Scottovo ekipo se je pridružil YT Mob. Sedaj bosta lahko z Aaronom Gwinom dirkala brez verige. V ekipi ostaja tudi mladi Angel Suarez.

YT Mob bi se lahko imenoval kar Team “chainless”. Nekov spust iz Hafjella:


Nova zvezdica na spustaškem nebu je tovarniška ekipa nemškega proizvajalca koles Radon. V ekipi so se znašli Manon Carpenter, Johannes Fischbach, Joost Wichman, Faustin Figaret, in Raphaela Richter.

Santa Cruz Syndicate se je okrepil z Lorisom Vergierjem in Luco Shawom.

Trek Factory Racing bo poleg tria Atherton in enduraških Katy Winton ter Casey Brown, okrepljen s še enim enduraškim talentom. Pridružil se jim je Lewis Buchanan.

Scottova spustaška ekipa se bo po novem imenovala Scott-Velosolutions. Brendan Fairclough bo imel ob sebi novo kri, Francoza Gaetana Viga, ki je bil lani še med najhitrejšimi mladinci na svetu, letos pa bo prvič nastopal med člani.

Madison Saracen Factory Team je medse sprejel bivšega Giantovega dirkača Alexa Marina, ki se je pridružil Marcu Beamontu, Mattu Simmondsu in Mattu Walkerju.


Giant Factory Off-Road Team bo mešanica vetaranov in mladcev. Ekipi sta se pridružila Eliot Jackson in Jacob Dickson, v njej pa ostajajo Marcelo Gutierrez, Carl Decker in Adam Craig. Slednji postaja tudi ambasador znamke in po vsej verjetnosti ostaja zabavljač na enoprestavniških dirkah.

Andrew Neethling po štirinajstih sezonah zapušča spustaški cirkus in aktivno dirkanje.

Propain Dirt Zelvy s Philom Atwillom na čelu, ima v ekipi še Davida Trummerja, Georgea Kerra in brata Kerr – Henrya in Georgea.

Enduro zver Yoann Barelli se izpod okrilja francoske ekipe Giant seli h Commencalu. Prestopil je v ekipo Commencal Valnord Enduro Team in se pridružil Kevinu Miquelu ter Cedricu in Cecile Ravanel.

Najlegendarnejša spustašica vseh časov Anne-Caroline Chausson se je po težki bolezni odločila za bolj kot ne rekreativno dirkanje in presedlala nazaj na kolesa Maxa Commencala. Z Maxom je bila povezana že, ko je vozila za ekipo Sunn.


Še en nekdanji dirkač, Brian Lopes, se je pridružil Ellsworthu in obljubil, da bo zopet tekmoval na izbranih tekmah ter bil ambasador znamke. Kolesarska legenda Kirt Voreis je pristal pri Ninerju. Conor Macfarlane pa je zapustil proizvajalca Knolly.

Joe Smith in Henry Fitzgerald sta se pri ekipi Norco Factory Racing pridružila Samu Blenkinsopu. Iz ekipe sta odšla bivši Uniorjev dirkač Harry Heath, ki se poslavlja od aktivnega tekmovanja, in Fraser Mc Glone.

Ibisova enduro ekipa se je povečala in ima pod seboj Anito in Carolin Gehrig, Robina Wallnerja, Dillona Santosa ter Zakarisa Pettersona.

Na predstavitev novih članov ekipe Unior Tools Team pa še čakamo.

Naslovna fotografija Canyon DH Factory Racing s Fabienom Barelom v sredini

Preberi še:
Gorskokolesarska tržnica: Olimpijski kros

Sledite nam