7. avgusta 2017

Člana ekipe Sinter Brakes uspešna na avstrijskem Tirolskem na neuradnem SP za mlajše od 17 let.

V nedeljo je Serfaus-Fiss-Ladis na avstrijskem Tirolskem že četrto leto zapored gostil prvenstvo za mlade do 17 let pod uradnim nazivom “2017 iXS International Rookies Championships”. Čeprav so bili letos na štartu le tekmovalci iz Evrope in Južne Afrike ter en sam Kanadčan, se prireditve nekako drži naziv neuradnega svetovnega prvenstva za mlade. Med tednom je Serfaus-Fiss-Ladis tudi letos gostil kampe in tekmovanja v različnih disciplinah, v soboto spust serije Specialized Rookies Cup in nedeljo kot vrhunec še “prvenstvo za novince” v spustu.

Takrat sta se odlično odrezala tudi dva mlada tekmovalca slovenske ekipe Sinter Brakes: 15-letni blisk iz Brd Marko Niemiz je v kategoriji mlajših od 17 let zmagal, Ljubljančan Žan Pirš, ki bo 15 let dopolnil še ta mesec, pa je bil tretji. V isti kategoriji je nastopil še Žak Gomilšček (Rajd Funsports) in zasedel 38. mesto.


Marko Niemiz

Mladi tekmovalci in tekmovalke v spustu kategorij do 17, do 15 in do 13 let so se pomerili v težkih, deževnih razmerah. Podobnih, kot so jih nekaj ur pozneje v Kanadi izkusili njihovi vzorniki. V soboto je bil od slovenske trojice najhitrejši Pirš na 6. mestu, Gomilšček je bil 11., Niemiz pa z zlomljenim menjalnikom zadnji. Ker je pokalna dirka štela tudi kot razvrstitveni nastop za nedeljsko dirko prvenstva, je šel Marko v nedeljo na progo kot tretji in v sedežu vodilnega obsedel prav do konca. Drugo mesto je zasedel Avstrijec Marc Hoell.


Žan Pirš

“Mislim, da je to bila najbolj neverjetna dirka od vseh, prvič sem dirkal v tako mokrih razmerah,” nam je povedal Marko. “Finalna vožnja v dežju je bila lahko rečem zabavna, rekel sem si, da naj ne peljem na 100 %, ker je bilo tveganje preveliko in nisem hotel okusiti avstrijske zemlje. Naredil sem veliko napak, ampak sem ostal na kolesu, kar je bilo najpomembneje.”

Žan pa je na svojem profilu na facebooku zapisal: “Fantastičen vikend! Vesel sem, da mi je v brutalnih razmerah uspel dober nastop in sem osvojil tretje mesto. Čestitam Marku za zmago! Hvala očetu, Mihu in ekipi za podporo!”


Marc, Marko in Žan

Vrstni redi finala

V posnetku naše fante najdeš pri: Niemiz 43:10, Gomilšček 1;05:46, Pirš 1;14:38


www.ixsdownhillcup.com

Fotografije Rick Schubert/iXS Downhill Cup

Sledite nam