22. maja 2011

Nemški Todtnau je gostil drugo dirko evropskega pokala iXS v spustu. Nejc Rutar z 8. mestom na pragu senzacije, Žiga Pandur finale prevozil s predrto zračnico.

V začetku meseca smo poročali o odličnem 10. mestu Žige Pandurja na prvi dirki pokala iXS, danes je Nejc Rutar še izboljšal ta rezultat in v močni konkurenci zasedel 8. mesto. Pred in za Nejca sta se uvrstila Marcus Pekoll in Nico Vink, kar kaže na priključek s svetovnim vrhom in tempiranje prave forme pred dirko svetovnega pokala čez 14 dni. Vmes čaka za Uniorjevca še dirka domačega pokal v Cerknem.

Sinočnje kvalifikacije dirke v Todntau je zaznamoval Marcus Klasumann s skoraj šestimi sekundami prednosti pred današnjim zmagovalcem Brookom Macdonaldom. Nejc je bil 15., Žiga pa 18. – oba pa sta imela še nekaj rezerve. Pandur je v današnjem finalu žal ni mogel izkoristiti, saj se mu je takoj po štartu predrla zračnica in upov za nov dober rezultat je bilo v trenutku konec.

Toliko bolje pa je zato vozil Nejc Rutar, ki se je s tem dosežkom povzpel tudi na skupni lestvici pokala – sedaj je 10., Žiga pa je nazadoval na 19. mesto. Nejc je po dirki povedal: ”Občutki po kvalifikacijah so bili boljši kot danes. Finalna vožnja je bila sicer v redu, vendar nisem imel občutka, da mi leti. Proga mi po ogledu sprva ni bila všeč, a po nekaj vožnjah pa sem že užival … Sedaj je važno le to, da je končni rezultat dober.”

Evropski pokal iXS v spustu se nadaljuje v 18. in 19. junija v Leogangu. Na dirki, ki bo na sporedu teden dni po dirki svetovnega pokala, pričakujemo nastop več Slovencev.

Vrstni red – moški
1. Brook Macdonald (NZ, MS Evil Racing) 3:45,24
2. Nick Beer (Švi, Scott 11) +1,85
3. Joshua Button (Avs, SC Intense) + 2,87
4. Dominik Gspan (Švi, EWZ Mountainbike team Loop) +4,12
5. Luke Strobel (ZDA, MS Evil Racing) +7,54
6. Pierre Charles Georges (Fra) +7,61
7. Markus Pekoll (Avt, MS Evil Racing) +8,74
8. Nejc Rutar (Slo, Unior Tools Team) +8,79
9. Nico Vink (Bel) +8,80
10. Joshua Hein (Nem, OnTheEdge) +8,85

113. Žiga Pandur (Slo, Unior Tools Team) +1:32,92

Vsi rezultati

www.ixsdownhillcup.com

Foto: Unior Tools Team

Sledite nam