tanja žekelj, xco samobor
2. junija 2022

To nedeljo, 5. junija, bodo v Samoboru na Hrvaškem, nedaleč od Zagreba in meje s Slovenijo, člani BBK Šišmiš izvedli že 29. dirko v olimpijskem krosu XCO Samobor.

Tudi letos šteje tako za hrvaški pokal kot za slovensko serijo SloXcup, obenem pa je tudi mednarodna dirka prve kategorije UCI.

Prireditelji so zagotovili sliko z dirke, ki jo bo s slovenskim komentarjem prenašala tudi Kolesarska zveza Slovenije na YouTube kanalu Slovenia Cycling MTB. Prenos bo komentiral Andrej Dekleva.

V prenosu si boste lahko ogledali dirko s startom ob 13. uri, v kateri bodo hkrati na progi tako članice in člani kot mladinke in mladinci. Na startu pričakujemo vse najboljše slovenske kolesarje in kolesarke. Prenos se bo začel 15 minut pred startom.

Produkcija prenosa, ki ima izkušnje tudi z večih prenosov s krosa v Premanturi, bo 4100 m dolg krog pokrila z okoli 15 kamerami. Seveda boste lahko spremljali tako sliko s starta na Trgu kralja Tomislava v starem mestnem središču kot z atraktivnega “balvan” spusta ter drugih ključnih delov proge.

xco samobor

Razpis na strani hrvaške zveze HBS

Dogodek na Facebooku

Seznam prijavljenih na prijavim.se (prijave še do 12. ure)

www.sloxcup.com

Na naslovni fotografiji Tanja Žakelj, XCO Samobor 2021, foto prijavim.se

Preberi še

Na blatnem XC Kočevje v članskih dirkah Slovencema drugi mesti

Sledite nam