8. maja 2018

Rekreativni, dobrih trideset kilometrov dolg gorskokolesarski maraton in spremljevalni program že to soboto – po poteh okoli Novega mesta.

Dolenjski tišler Jože je spet odložil dleto in se namesto kupice cvička prijel svinčnika in papirja. Spisal je goro prošenj in izpolnil kup obrazcev, da se bo lahko njegova bajka z Bajkafestom 2018 nadaljevala. In ker je dedec kot se šika, mu pri uspešni zgodbi vsako leto pomagajo njegovi dobri prijatelji.

Prijetno s koristnim

Letošnji Bajkafest se bo zavrtel v soboto 12. maja ob 11. uri pri Kmetijski šoli Grm, tik za Novim mestom. Rekreativni maraton po dolenjskih kucljih bo dolg 33 kilometrov, imel za 800 višinskih metrov vzponov, eno okrepčevalnico in eno presenečenje. Ker gre za rekreativni maraton, bodo zmagovalci tudi tisti, ki jih bo v cilj pospremil metlar Jani.

Dodatek

Zabavnice so na Bajkafestu namenjene tistim, ki ne gredo na taveliki maraton. Mini MTB je 4 kilometre dolga trasa za otroke od 5. do 15. leta in njihove spremljevalce. Tisti, ki jim ni do kolesarjenja, se bodo v družbi animatorjev kratkočasili s športnimi in družabnimi igrami ali si ogledali živali na posestvu.

Festival z lastno himno

Po prihodu v cilj bo za vse pripravljena velika fešta. Letos je ideja iz prejšnjih let dobila rep in glavo – pravo himno. Spisal, uglasbil in zapel jo je kar Jožetov brat in to bo še eno lepo darilo fantu z debelim kolesom za njegov 48. rojstni dan.

Bo šla v uho?

Jože pa ostaja skromen in pravi, da ga najbolj veseli to, da na Bajkafest pridejo tudi mnogi najstniki. Dolenjska druščina jim daje dober vzgled in mladina se z veseljem zapodi za njimi v hosto.

Bajkafest na facebooku.

Foto Bajkafest

Sledite nam