23. avgusta 2017

V bližini Grožnjana bodo ta vikend iskali izgubljeno ovco. A ne dobesedno. Na sporedu bo dirkanje v krosu. Za slovenski in hrvaški pokal.

Dirka Izgubljena ovca v bližini Grožnjana ima tradicijo, dolgo skoraj desetletje. Natančneje, ta vikend bodo tekmovalci v krosu dirkali cel vikend na tako imenovanem “Ovca week-endu”. V soboto 26. avgusta bo na sporedu dirka v olimpijskem krosu kategorije UCI C2, ki bo v osmi izvedbi štela za hrvaški in slovenski pokal, v nedeljo pa bo tekmovanje v disciplini XCC oziroma kratkem krosu. Organizacija dirkaškega vikenda je v domeni domačega kluba BBK Grožnjan.

Utrinki z lanske dirke

Dirka ima tudi mednarodni značaj, saj je dobro obiskana s strani mnogih evropskih tekmovalcev – v največjem številu se dirke udeležujejo italijanski tekmovalci.
Poleg močne mednarodne udeležbe progo, ki je le streljaj od nekdanje trase ozkotirne železnice Parenzana, odlikuje tudi primerna tehnična zahtevnost in odlična kulisa.

Podatke o dirki v olimpijskem krosu, katere krog bo dolg 4100 metrov in bo imel 155 metrov višinske razlike, dobiš tukaj. Vse, kar želiš vedeti o dirki v kratkem krosu, pa na tem mestu.

Prijaviš se lahko na portalu prijavim.se. Za prijavo na sobotno dirko klikni sem, za nedeljsko tekmovanje v disciplini kratki kros, ki bo tokrat na sporedu drugič, pa se “pofočkaj” tukaj.

Dogodek lahko spremljaš na facebooku.

Foto organizator

Sledite nam