Bike park Ljubljana, big line sešn, Robert Sedmak
Casio G-Shock
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
5. oktobra 2020

Ljubljana MTB vikend, ki je pred dvema tednoma v treh dneh obiskal štiri ljubljanske lokacije, je med drugim obudil tudi veliko linijo Bike parka Ljubljana, ki je tam zrasla za festival Flat Out Days.

Flat Out Days se je prestavil v Kočevje, kjer je BATT (med drugim) zgradil še bistveno večjo linijo. A naposled zmagamo vsi, saj se bodo v Podutiku zdaj kalili novi upi in marsikateri od njih bo slej ko prej preletel tudi kaj kočevskega.

Jan Porić je dal pobudo za prenovo linije v Podutiku in za organizacijo “sešna” v času Ljubljana MTB vikens. Takole pravi:

Po dobrem letu premora se je ponovno letelo v Podutiku, tokrat na drugi dan festivala Ljubljana MTB vikend. Big air linija je potrebovala obnovo, saj so jo vremenski vplivi dobro načeli. Imeli smo dve popoldanski akciji ter pomoč bagra, ki je uredil oba pristanka. Glede na trenutne razmere v skakanju se mi zdi tak objekt nujen, če hočemo samo sceno premikati in dobiti nove skakalce, je treba imati tudi take velikosti skokov. Še enkrat bi se zahvalil vsem, ki ste prišli pomagat, KD Rajdu za vso podporo in bager ter Maticu Koklu, ki je v nulo naredil kiker, da je letelo bolj varno. Upam, da nam bodo vremenske razmere naklonjene in še kdaj skočimo v tem letu.

Jan Porič, Bike park Ljubljana
Jan Porić Porson Porno

Skakali so

 • Nejc Avbelj
 • Luka Borse
 • Luka Čuden
 • Andraž Drobnič
 • Žan Geršak
 • Jaka Hartman
 • Matic Kokl
 • Emir Mujagić
 • Žiga Pandur
 • Jan Porić
 • Robert Sedmak
 • Luka Štupar
 • Vidian Šalehar
 • Jošt Štrucelj
 • Blaž Hölcl
 • Miha Tratnik Bajc
 • Nejc Vantur
 • Maks Vraz
 • Jan Zupan
 • Sebastjan Žibert

Povedali so

Robert Sedmak (best whip)

“Za freeride sceno, ki tako hitro narašča, se mi zdi res super, da je takšen skok tako blizu centra Ljubljane, zato posledično mislim, da je to šele začetek za freeride v Sloveniji. Event je bil super, mislim pa, da je teh eventov definitivno premalo. Treba bi bilo bol razvijat ta šport.”

Luka Borse (best trick):

“Res dobro, da se je v zadnjih letih razvila freeride scena za dva nivoja višje, mislim da je bil sobotni jump že na vstopu pravih skokov za big-bike in bilo je super, dobra družba, perfektno urejen jump, vznemirjena publika in moj airduro <3. Vsa čast organizatorjem in vsem riderjem!”

Jošt Štrucelj

“Hudo je videti, da se cela scena veča, sploh freeride scena, ki se je bolj kot ne začela pri nas razvijati 3 leta nazaj s prvim skokom v Podutiku. Tako da hvala vsem pobudnikom prvega jumpa tam! Hudo bi bilo videt več takšnih skokov po Sloveniji, kot so ti v Podutiku in v Kočevju, saj potem lahko postopoma stopnjuješ svoje znanje in delaš na samozavesti.
Vse skoke pa definitivno spoštujem in se zavedam posledic, ki se lahko zgodijo, ko gre kaj narobe! Zato je pomembno, da se realno zavedaš svojih sposobnosti na skokih, ko se lotevaš takšnih stvari, ker ‘pumpanje’ napačnega folka, da naj skoči nekaj, za kar še ni sposoben, se lahko hitro slabo konča.”

Emir Mujagič

“Event v Podutiku je bil neverjeten, super organizacija, nora linija, še boljša družba.
Imeti tako linijo pol ure stran od doma je sanjsko mesto za treniranje, napredovanje, predvsem pa za druženje in sklepanje novih prijateljstev. Zahvalil bi se Batt crewu za izvrstno linijo, Poriču za zavzetost ponovno spraviti linijo v vozno stanje in pa KD Rajdu za vso podporo.”

View this post on Instagram

Party tr🚂a🚂in can't be bad !

A post shared by Emir (@mujagic_emir) on

Matic Kokl (glavni shaper kikerja)

“Event se mi je zdel kar uredu, ampak prekratek sešn za rajderje na big lineu in obiskovalce, je pa bilo supr, da se je spet na kupu zbrala druščina iz Kočevja, da smo se po družili in pofurali linijo. Definitivno takih objektov manjka na slovenski sceni, če ne bi ekipa BATT-a v preteklosti nakopala takega skoka, ne bi mogli ‘porinit’ freeride scene v Sloveniji in hvala bogu se stvari premikajo v pravo smer – primer Kočevje. Rabili bi definitivno več poligonov, da bi lahko mlajše generacije napredovale v pravo in varno smer glede skokov in na splošno furanja. Imamo pa v Sloveniji veliko lokacij, ki imajo teren in prostor za take infrastrukture, ampak se žal ne uporabljajo v tej smeri. To, koliko posameznikov je skočilo linijo v Podutiku, je samo še en dokaz, da se stvar premika v pravo smer. Sam sem vesel, da se je odvil event in da so posamezniki, ki leto nazaj niso niti pomislili, da bi kdaj sploh to skočili, zdaj skočili in jim je stvar jasna … Vse je u glavi. Še enkrat bi poudaril in se zahvalil BATT ekipi, da so nakopali in pustili objekt, da se mlajše generacije učijo in premikajo slovensko sceno naprej.”

Jaka Hartman

“Skok sam po sebi hudo zrihtan, ful vsem esel, da se gradi na freeride sceni in da vse živi. Lahko bi bil kdaj sklican tud samo sesh (un)official Podutik jam, ni treba da glih cel event. Scena samanse pa lepo razvija. Pred par leti nas je bila le peščica freeriderjev, danes pa en kup sposobnih riderjev. Še do končno legaliziramo MTB in mamo zelo velik potencial kot država.”

Blaž Hölcl

“Za mene osebno je to prihodnost kolesarstva, vedno bolj uživam v freeride stilu vožnje in potiskanju limita na velikih skokih. Vedno več se furajo skoki, nasploh v Sloveniji. Mislim, da se zato lahko zahvalimo Batt crew (Jan Perše), saj potiskajo mejnike velikosti skokov, ob enem pa jih naredijo tako, da so varni. Takšni eventi, kot je bil “big air Podutik”, so prihodnost. Freeride je resnica.”

Vse fotografije Grega Stopar @stopargrega

Preberi še

Prvi Ljubljana MTB Vikend: Prestolnica je tudi MTB epicenter

Freestyle gradimo skupaj
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam