11. aprila 2014

Odpirajo se štiri fronte. Slovenski XC pokal v Mekinjah, SloEnduro nad Trstom, sosedski DH na Lošinju in svetovni pokal v Južni Afriki.

Vse se je ujelo tako, da se ta konec tedna začenjajo kar štiri sezone, če že ne moremo reči serije.

XCC Mekinje
Sezona pokala Slovenije v krosu se v soboto začenja v Mekinjah, streljaj iz Kamnika in v organizaciji Calcit bike teama. Že drugo leto zapored bo na tej progi bo disciplina kratki kros, udeležba pa bo očitno rekordna! Skupaj z nekaj gosti iz sosednjih držav je prijavljenih kar 197 kolesark in kolesarjev.
Start za ženske elite, amaterje, masters  je ob 13. uri, drugi start je ob 14.15 moški elite, U23, U19, U17. Za njimi se bodo na progo pognali še najmlajši tekmovalci. Več na calcit-bike.com, prijavim.se, facebook.com

SloEnduro: Enduro 3 camini
Druga sezona slovenske enduro serije, ki bo letos štela nič manj kot 8 preizkušenj, se začenja z Endurom 3 camini (trije dminiki) nad Trstom. Letos je izhodišče prvič v Dolini (S. Dorligo della Valle), po sobotnem prologu bo v nedeljo pet hitrostnih preizkušenj, od klasičnih na Katinari do novih v dolini Glinščica, trasa bo segla tudi na slovensko stran do Socerba. Udeležencev bo okoli 250!
Podrobnosti na sloenduro.com

DH Lošinj
Hrvaška in slovenska DH scena sta tako povezani, da skoraj lahko govorimo o eni – le še več Hrvatov si želimo na slovenskih dirkah. Gotovo pa se četa Slovencev ta konec tedna zelo domače počuti na prvi dirki v regiji, mednarodnem (C1) DH Lošinj. Drugo izvedbo je lokalni BK Napoleon v sodelovanju z MTB Trbovlje zastavil še bolj smelo kot prvo in na progi s Sv. Ivana do lučice v Velem Lošinju se obeta pravi spektakel. 175 prijavljenih od blizu & daleč, divja skalnata proga, ki ne odpušča, nocojšnji koncert Let 3 in še treh bendov … dhlosinj.net

In na velikem odru …
In nenazadnje, tisoče kilometrov na jug, na koncu črne celine, se v Pietermaritzburgu začenja svetovni pokal v gorskem kolesarstvu. V sobotnem spustu (kvalifikacije so danes) navijamo za Žiga Pandurja (Unior Tools Team), ki je v četrtek na prvem merjenju dosegel kar 14. čas. V nedeljo pa za lansko zmagovalko Tanjo Žakelj (Unior Tools Team), ki bo s številko 1 tokrat tarča vseh tekmic, ter za Blažo Klemenčič (Felt Feenstraa Kenda). Vse o svetovnem pokalu na uci.ch, prenosi pa na redbull.tv/Redbulltv oziroma tudi v ljubljanski Lepi žogi.

Na uvodni fotografiji Tanja Žakelj včeraj v Pietermaritzburgu, foto Grega Stopar

Sledite nam