15. aprila 2019

Na drugi dirki serije SloXcup na Gorenjskem na mokri progi v članskih dirkah zmagi Roka Nagliča in Avstrijke Corine Druml.

 

Završnica je gostila drugo dirko v pokalu SloXcup, tokrat kategorije UCI C2. Aprilsko vreme je poskrbelo za blatno in mastno dirko, ki sta jo v članski kategoriji najbolje odpeljala Slovenec Rok Naglič in Avstrijka Corine Druml.

 

Pomerili so se na 4,4 kilometrskem velikem krogu s tremi daljšimi vzponi in tehničnimi ovirami.

 

“Na dirko sem prišel sproščen, ogledal sem si konkurenco, ki jo res dobro poznam. Taktika je bila, da od samega štarta napadem tam, kjer vem, da sem boljši od ostalih. To sem tudi naredil ter iz kroga v krog povečeval prednost pred zasledovalci. Z dirko sem zelo zadovoljen,” je povedal Naglič, ki je s klubskimi kolegi Calcit bike teama prišel do novih 55 UCI točk.

 

Drugi je z zaostankom minuto in 49 sekund v cilj prišel član ukrajinske reprezentance Dmitro Titarenko. Tretji čas je postavil Gregor Krajnc (Calcit bike team), ki je prve kroge vozil na četrti poziciji, dva kroga pred ciljem je napredoval za mesto, ki ga je obdržal do cilja.

 

“Na srečo sem dan pred tekmo preživel na progi in naštudiral linije. Danes je štela vsaka sekunda, saj so bile majhne razlike. Štartal sem malo z rezervo in se nisem preveč zagnal. Mogoče bi bil ob boljšem dnevu lahko bil še mesto višje,” je povedal Krajnc, ki je bil navdušen tudi nad navijači.

 

Med članicami so se za zmago pomerile tuje tekmovalke, kjer je bila daleč najmočnejša Avstrijka Corine Druml (KTM MTB Factory Team). Italijanka Sara Casasoli (Servetto Piumate Beltrami TSA) je na drugem mestu za Avstrijko zaostala za sedem minut in 25 sekund, še dobro minuto kasneje pa je v cilj na tretjem mestu prišla članica ukrajinske nacionalne ekipe Marina Altuhova.


Članice na stopničkah …


… in še člani z Nagličem na vrhu in še Krajncem in Hribovškom malo nižje

V kategoriji U19 M je zmaga šla v roke Francoza Baptista Truntschka (Team VeloProShop by Maxperf), ki se je dirke udeležil že lani. Drugi je bil Teo Pečnik (KK Ravne) in tretji Blaž Žle (Calcit Bike Team).

 

V kategoriji U19 W je prvo mesto osvojila Lena Höller (TSV Bike Total Hartberg), druga je bila Tamara Homar (Energijateam.com), ki je povedala: “Od štarta sem bila živčna, saj so mi rekli, naj obdržim prvo pozicijo. Malo sem se ustrašila, da sem se preveč zagnala, zato so me potem nekatere prehitele. Vseeno sem uspela držat, kasneje je vodilna odpadla. Do konca sva ostali v ospredju dve, vendar sem se morala v cilju zadovoljiti z drugim mestom, ker je nisem uspela prehiteti. Sicer pa sem z letošnjo sezono zadovoljna, upam pa naj kaj višjega.”

 

Tretje mesto je osvojila Elisa Spiga (Team Piemonte FCI).


Tamara Homar
 

V kategoriji Amaterji je zmagal Aleš Čibej (KK Ravne), ki je v cilj prišel dobrih sedem minut pred zasledovalci.

 

“Nisem vedel kako bo šlo, saj sem bil malo prehlajen čez teden. Tako sem si rekel, kar bo, pač bo. Ni bilo taktiziranja, samo gas do konca. Zmage nisem pričakoval, sedaj pa gremo naprej,” je povedaj Aleš.

 

Drugi je bil Simon Erjavec (Calcit) in tretji Luka Šturm (KK Završnica). Med amaterkami je bila Urška Markič (Calcit) brez konkurence.

 

Med veterani je generalno zmago osvojil Mitja Tancik (Energijateam.com). “Po uspešno zaključeni dirki 4 Islands, včeraj tudi z etapno zmago na Lošinju s partnerko Vito Movrin, sem se danes odločil preizkusiti, kako noge in telo delajo 6. dan dirkanja na maksimumu zapored. Izkazalo se je da super, počutil sem se odlično in dirkal s pravim guštom. Proga mi je ustrezala, bila je blatna in mastna kar mi je všeč in v takih razmerah uživam. Vesel sem generalne zmage v veteranski kategoriji.”

{loadposition inside}

V kategoriji Veterani 1 je prvo mesto osvojil Marko Čretnik (Ganesha Team), drugi je bil Uroš Mikelj (Calcit) in tretji Matic Jazbec (ŠD 2Simpl).

 

V kategoriji Veterani 2 je bil najhitrejši Mitja Tancik, drugo mesto je osvojil Mitja Černe (DEŠ Fleš) ter tretje Aljoša Martinjaš (Calcit).

 

V kategoriji Veterani 3 je prvo mesto osvojil Moreno Bianco (Cube Crazy Victoria Bike), drugi je bil Tine Zupan (Scott Team) in tretji Rajko Novak (Calcit).

 

V kategoriji Veterani 4 Claudio Pezzin (Cube Crazy Victoria Bike) ni imel konkurence, tako kot tudi veteranka Ana Podpečan (Calcit).

V jutranjih urah so se na dirki najprej pomerile najmlajše kategorije.

 

V kategoriji U17 M je zmagal Jure Rus (MBK Črni Vrh), drugi je bil Nejc Štern (KK Ravne) in tretji Tine Jereb (MBK Črni Vrh).

 

V kategoriji U17 W je prvo mesto osvojila Anja Nadu (BK Montes), druga je bila Daša Mlakar (MBK Črni Vrh) in tretja Sarah Krebs (RC-KAC Radclub).

 

V kategoriji U15 M je zmagal Marcel Gladek (MBK Črni Vrh), drugi je bil Žan Pahor (Energijateam.com) in tretji Alan Flocco (ASD Team Granzon).

 

V kategoriji U15 W je bila najhitrejša Hana Kranjec Žagar (Calcit), druga je bila Tina Smrdel (MBK Črni Vrh) in tretja Mirta Pušec (BK Montes).

 

V kategoriji U13 M je bil najhitrejši Juš Ažman (KK Završnica), drugo mesto je osvojil Daniel Akos Kalman (Femat-ZKSE) ter tretje Jernej Rudolf (MBK Črni Vrh).

 

V kategoriji U13 W je bila najhitrejša Meta Tancik (Energijateam.com), druga je bila Maruša Tereza Šerkezi (CalcitM) in tretja Meta Janežič (Energijateam.com).

 

V kategoriji U11 M je zmagal Maks Majnik (Calcit), drugi je bil Lenart Dejak (Energijateam.com) in tretji Amadej Cigale (MBK Črni Vrh).

 

V kategoriji U11 W je prvo mesto osvojila Tajda Šoštarko (Calcit), druga je bila NeŽa Kobal (Energijateam.com) in tretja Metka Mrak (KD Sloga 1902 Idrija).

 

V kategoriji U9 M je zmagal Lan Rupnik (MBK Črni Vrh), drugi je bil Tine Mlakar (MBK Črni Vrh) in tretji Matija Hafner (Calcit).

 

V kategoriji U9 W je bila najhitrejša Neža Utranker (ŠD 2Simpl), druga je bila Kaja Pevec (Energijateam.com) in tretja Ema Tancik (Energijateam.com).

 

V kategoriji U7 M je bil najhitrejši Patrik Gladek (MBK Črni Vrh), drugo mesto je osvojil Jon Strašek ter tretje Luka Šorn.

www.sloxcup.com

 

12. maja se pokal SloXcup nadaljuje v Kamniku z dirko kategorije UCI C1.

 

Poročilo na prijavim.se z vrstnimi redi, več fotografijami in videom

Preberi še
XC Griči: Tanja Žakelj četrta, Slovencev ni bilo v ospredju

Sledite nam