9. marca 2013

Pa ne govorimo le o slovenski ekipi Orbea Geax. Baskovski proizvajalec koles objavil svojo ekipo Orbea Méribel Enduro Crew, z njo je povezana tudi slovenska.

Španski (pardon, baskovski) proizvajalec koles Orbea je v petek objavil, da se v prvo sezono svetovne serije v enduru podaja s tovarniško ekipo Orbea Méribel Enduro Crew, ki so je ustanovili v sodelovanju s francoskim smučiščem Méribel. V ekipi, ki je kot prva na svetu registrirana pri enduro zvezi (EMBA), bo kar sedem kolesarjev iz Španije (za enega so seveda ponosno napisali, da je Bask), Francije, Argentine in Švice.

Na koncu seznama tekmovalcev pa navajajo še sodelovanje s slovensko ekipo Orbea Geax. Kako bo videti sodelovanje, smo povprašali Primoža Štrancarja, vodjo ekipe Orbea Geax.
“Bomo pridruženi člani ekipe in deležni podpore ekipe na dirkah, ki se jih bomo udeležili skupaj. Na izbranih bo Orbea tudi s tovornjakom,” pravi Štrancar.

Vsi bodo tudi na enakih kolesih – Orbeinem modelu Rallon (izgovarjaj “rajon”!) na vzmetenju Fox in večinoma z opremo Shimano. Pri Orbea Geax bodo ob gumah Geax letos uporabljali krmila, opore in še kaj znamke FUNN.

Sploh vemo kaj o kakšnem od članov ekipe?
Primož: “Po dosežkih poznamo le Simona Andréja, lani v Finale Ligure je bil nekaj sekund pred Kordežem. Prav zanima me, iz kakšnega testa so fantje. Enduro, kot ga dirkamo v Italiji, praviloma ni pisan na kožo mladim tekmovalcem, potrebne so izkušnje in vzdržljivost. A me veseli, da so zbrali mlado ekipo.”

Sliši se, kot da bi jih radi čim večkrat nažgali?
“Ja, Kordež se je že nekako tako izrazil, haha. Še raje bi se res spoznali in bili ekipa. Bomo zdravo tekmovalni, saj bo treba prehiteti še veliko drugih tekmecev.”

Štrancar in Robi Kordež, ki sta na seznamu “zaščitenih” tekmovalcev svetovne serije, imata v načrtu nastope na vseh petih dirkah v Evropi (dveh v Italiji in treh v Franciji), nastop preostale trojice – Valterja Krajnika, Primoža Gamsa in Naceta Krivonoga – pa je odvisen tudi od prostih mest, saj so obe italijanski dirki že zapolnili. Rešitev bi utegnilo biti tudi prijavljanje skozi Orbea Méribel Enduro Crew.

Člani ekipe Orbea Méribel Enduro Crew
Simon André, 31 let (Francija): Štirikratni francoski prvak v spustu (nimamo pojma v kateri kategoriji), tretji v enduro seriji 2010, vodja ekipe.
Kevin Lorenzato, 21 let (Francija): Mladi up mednarodnega endura.
Aurélien Demailly, 17 let (Francija): Član prve deseterice francoskega enduro pokala.
Markel Uriarte, 21 let (Baskija): Za cilj ima nabiranje izkušenj v enduro dirkah.
Santiago Lombo ‘Lampi’, 27 let (Argentina): Zmagovalec odprtega prvenstva Španije v enduru 2012.
José Félix Martínez, 41 let (Španija): Izkušen enduro tekmovalec.
Johannes Riebl, 27 let (Švica): Izkušen kolesar.

Objava ekipe na orbea.com
www.facebook.com/OrbeaEnduroCrew

Uvodna fotografija: peterica od sedmerice in “rajonček”, foto Orbea.

Sledite nam