Na štirih kolesih, Peter Vesel
3. decembra 2022

Afriški lev je letos za lažje bivanje na nekaterih etapnih dirkah uporabljal avtodom, priročno sredstvo za vsakega gorskokolesarskega pustolovca.

Kolesarstvo in avtodomarstvo sta že dolgo časa zelo povezana, v zadnjih nekaj letih pa se je avtodom zelo priljubil gorskim kolesarjem, tistih, ki tekmujejo, in tistim, ki raziskujejo kolesarske parke in traile širom Evrope. Peter Vesel je imel v svoji bogati tekmovalni karieri letos prvič možnost preizkusiti prednosti avtodoma na poteh na dirke ali na treninge. Tako je z avtodomom svojega pokrovitelja potoval na trening v Francijo in na ogled slovitega Toura, “hiška na kolesih” pa mu je zelo dobro služila tudi na dirkah po Sloveniji in Hrvaški. Peter pravi, da mu je tovrstno prevozno sredstvo letos olajšalo marsikateri daljši trening, saj ni imel težav z iskanjem apartmajev, temveč je enostavno parkiral na izbrani destinaciji in hkrati imel vso komoditeto.

Glede na to, da je Veselov letošnji pokrovitelj podjetje Robeta, ki se ukvarja z izdelavo avtodomov oziroma predelavo kombijev v bivalna vozila, je to velik plus za kolesarja, ki vseh treningov ne more opravljati v domačem okolju in se mora ob določenih letnih časih na treninge odpravljati drugam. Model Ares, ki sprejme do štiri potnike, je v Petrovem primeru opravil več kot dobro delo, saj je z njim nanizal kar nekaj kilometrov.

Veliko prostora v zadnjem delu

Peter je dejal, da se je počutil mnogo bolj svobodnega, saj je imel vedno vse stvari na enem mestu, ni mu bilo potrebno skrbeti za dodatno logistiko, čeprav ima ravno z načrtovanji poti, bivanj in ostalega, kar pritiče k etapnim dirkam, veliko izkušenj. Kot je še dejal, je predvsem v poletnih mesecih raje treniral na večih lokacijah, saj se je z ene lahko prestavil za nekaj deset ali več kilometrov naprej in na naslednjem treningu preizkusil drugačne terene.

Ne največji, a vseeno z veliko prostora

Domiselne rešitve tudi za zunanje bivanje

Več o avtodomih Robeta izveš na robetamobil.si.

Petru slediš na @peter_vesel

Oglej si še

Na štirih kolesih

Sledite nam