18. marca 2013

Prvi škofjeloški MTB maraton 21. septembra na nekaj manj kot 25 km dolgem krogu, za najbolj vzdržljive trikrat. Z uvodom in zaključkom tako na daljši trasi tako kar čez 80 km.

Ker so že pol leta pred prvo izvedbo gorskokolesarskega maratona Škofja Loka radovedni tako rekreativci kot tisti, ki se nameravajo potegovati za naslov članskega prvaka (maraton bo tudi državno prvenstvo), smo za vas malce povprašali pri prireditelju, Športni zvezi Škofja Loka.

Trasa maratona, ki bo v soboto 21. septembra, je že več ali manj znana, pravi Igor Drakulič iz škofjeloške športne veze, le še za štartno-ciljni prostor se niso odločili. Trudijo pa se tudi za soglasja za čim več pravih mtb odsekov po poteh in stezicah izven javnih prometnih površin.

Nič se ne bojte za izbiro trase, to je delo domačina Mateja Hartmana, ki ima za seboj že nastope na vrsti domačih in tujih maratonov. Krog, dolg blizu 25 km, bo vodil po severnih obronkih Polhograjskega hribovja, torej južno od Poljanske doline. V krogu, ki bo speljan čez Sv. Ožbolt in Sv. Andrej, bo več kot 1000 višinskih metrov vzpenjanja. Udeleženci na najdaljši razdalji ga bodo prevozili trikrat, kot to od lani dovoljujejo pravila, na srednji dvakrat in na najkrajši enkrat.

Od izbire lokacije štartno-ciljnega prostora bo odvisna skupna dolžina preizkušenj. Če se odločijo za štart in cilj v Loki, kar bi bilo kar spektakularno, bo pač nekaj več uvoda in še malce daljše vračanje po opravljenih vseh krogih, med krogi pa se ne bi vračali v mesto. Skupna razdalja za najdaljšo traso bi tako lahko dosegla 85 km s 3.600 višinci.

Na škofjeloškem Mestnem trgu pa bo zagotovo Loka bike eliminator v petek 20. septembra. Za to dirko bodo na placu pripravili približno 400 m dolg krog.

Informacije o maratonu bodo pravočasno na voljo na posebni spletni strani.

Na uvodni fotografiji namesto fotografij trase zaenkrat tisti, na katerega boste mislili na škofjeloškem maratonu, ko vam bo težko – traser Matej Hartman na maratonu lanskih World Games of Mountainbiking v Saalbachu. Foto sportograf.de

Sledite nam