30. marca 2016

Za najem bike parka Pohorje oziroma proge Flow le ena ponudba. A zadaj je bojda strateško partnerstvo.

Neuradno smo izvedeli, da so na torkovem odpiranju ponudb za najem proge Flow line na Mestni občini Maribor odprli eno samo in edino prispelo. Bila je Marpromova – podjetja v lastni Mestne občine Maribor, ki že upravlja z žičnicami na Pohorju.

Če MOM Marpromu tudi zares zaupa progo – v tem primeru to res ni več javno-zasebno partnerstvo, saj je to javno podjetje – pa naj bi zadaj stali kolesarjem znani strateški partnerji.

Prvi je Iztok Tomšič, lanski najemnik parka oziroma proge. Pa še Terme Maribor, glavni ponudnik namestitev na Pohorju, ki poleg svojega hotela Habakuk upravlja še z vsemi objekti nekdanjega ŠC Pohorje – hoteloma Areno in Bellevue ter apartmajskimi naselji.

“Ponudbo smo sestavili skupaj in če Marprom dobi najem, imamo že pripravljene pogodbe o sodelovanju,” je Ičo Tomšič povedal za mtb.si. “Sami so odgovorni za vzpenjačo, prodajali bodo vozovnice, s kolesarskimi progami pa se ne bodo ukvarjali. Njihovo sodelovanje zame pomeni boljše sodelovanje na terenu glede vsega, kar potrebujem za urejanje prog.”

Za dela na progah je v zgodbi tudi Matej Stapić z gradbeno mehanizacijo družinskega podjetja. Stapa je lani tudi sam kandidiral za najem proge.

“V ozadju pa je še vedno Mestna občina, ki določa cene vozovnic, tu žal nimamo prostih rok pri sestavljanju paketov z namestitvami,” še pravi Tomšič.

Flow line naj bi se odprl že v petek 15. aprila.

Preberi še
Mestna občina Maribor: Razpis za bike park sledi
Parki se zapirajo … Pohorski Flow trail se odpira!

Fotografija je s prve otvoritve parka leta 2005

Sledite nam