Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
11. septembra 2014

Pa smo le dočakali novo revijo, dvomesečnik na dvaindevetdesetih straneh, ki za 4,9 evra ponuja, kot je zapisano v naslovu – zgodbe z vseh vetrov.

Pa smo le dočakali novo revijo, dvomesečnik na dvaindevetdesetih straneh, ki za 4,9 evra ponuja, kot je zapisano v naslovu – zgodbe z vseh vetrov.

Fotolov je posvečen ekipi Unior Tools in sezoni 2014.

Rubrika Pokaži kaj voziš tokrat razkriva leseno kolo Jožeta Mermala, ki prihaja iz delavnice 4MK in je plod dela mladega kolesarja Radenske Mika Kovača.

Kolumna Luke Mezgeca je tokrat namenjena kolesarskim pomočnikom, kolumna Braca Cvjetičanina je namenjena nedavno preminulemu igralcu Robinu Williamsu, strastnemu kolesarju in zbiralcu koles, borznik Simon Mastnak pa piše o oglaševanju – takšnem in drugačnem – v kolesarstvu.

Zanimiva tema so tokrat mtb obroči. Širina le teh, trendi in tako dalje.

Rubrika Za krmilom tokrat predstavlja dva kolesarska navdušenca iz povsem različnih svetov. Prvi je mojster, skozi katerega roke je šlo 3000 Rogovih specialk, druga pa je triatlonka, ki se je predala cestnem kolesarstvu in nedavno postala amaterska svetovna prvakinja v kategoriji do štiriintrideset let.

Od novosti za leto 2015 so tokrat predstavili znamko Rose.

In kaj so Biciklovci vozili tokrat? Ultra ‘špecjalko’ Pinarello Dogma F8, Trek Emonda SL8, vsegorskega lisjaka Mondraker Foxy R 27,5 ter prednjevzmeteno Olympio Bull 29.

Preizkusili so še nekaj kolesarskih oblačil škotske znamke Endura in sicer linijo MTR, kolesarske čevlje SIDI, očala Rudy Project, čelado istega proizvajalca ter nekaj za zahtevneže – posebno čistilo (detergent) za pranje kolesarskih oblačil znamke Assos.

Najzanimivejši del rubrike vozili smo pa je vsekakor preizkus zračnih tlačilk, preizkusili so jih kar devetnajst!

Bili so tudi na predstavitvi novega programa oblačil proizvajalca Assos, tokrat so se posvetili gorskim kolesarjem.

V rubriki Hočem več tokrat Craft Bike Transalp in zakulisje gorskokolesarske etapne dirke ter kolesarjenje po puščavskem pesku Tunizije.

Katera mesta na svetu so kolesarjem najprijaznejša? Biciklovci so jih našteli deset.

V rubriki Izziv je na vrsti peti del priprav na gorskokolesarski maraton.

Za ljubitelje kulinarike so izbrali jajčevce, med dobrimi praksami kolesarjenja v naravi pa so se tokrat posvetili Italiji.

Ker je čas tretje največje etapne dirke na svetu – španske Vuelte, so nekaj strani posvetili tudi njej.

In da ne boste mislili, da smo pozabili na še enega kolumnista. Ne nismo, a je branje kolumne Mihe Šaleharja, pa čeprav je tam nekje na sredini, tako zanimivo, da ga je vredno pustiti za konec. Miha tokrat o hipsterizaciji kolesarstva.

Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam