4endurance sis 2
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
15. avgusta 2016

Poleg proge za spust uredili še lažjo, priljubljena pa je tudi 5 km dolga krožna pot.

V napovedi sezone v Bike & Fun parku Golte smo pred dvema mesecema zapisali, da sezono začenjajo le s “črno” progo za spust. Zdaj so se nam oglasili z dobro novico, da so uredili še modro flow progo.

To ni edina novost na Golteh, odprli so tudi krožno pot za kratke ture. Začne se s hitrim pridobivanjem dobrih 150 m višinske razlike s sedežnico Medvedjak, ki v avgustu obratuje vsak dan. Nato pa je na vrsti 5 km kolesarjenja, najprej mimo akumulacijskega jezera pri koči Trije ploti. Tam lahko tudi za trenutek sezuješ kolesarske čevlje in odveslaš krog na deski (supu) ali odigraš partijo eko mini golfa.


Ena s krožne ture, foto Luka Paulič

Nadaljuješ v smeri smučarske proge Ročka in Starih sten. Tu lahko zaviješ proti Ljubnem, mimo turistične kmetije Visočnik, v smeri Smrekovca, od koder se odprejo poti proti Črni na Koroškem ali Velenju, ali pa naprej po krožni poti mimo kraškega brezna do Alpskega vrta na Golteh. Spust je povsod lahek.

Na Golte lahko prikolesariš po panoramski cesti so hotela ali izkoristiš brezplačen prevoz z nihalko. Cena prevoza s sedežnico je 3 evre na osebo.

Uvodna fotografija Tatjana Klakočar

Preberi še:
Bike & Fun Park Golte od 9. julija

Pa še svež video z DH proge

4endurance sis 1
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam