18. maja 2016

Če ne boš dirkal ali se vozil s singlespeedom naokoli, pridi malo pofirbcat’ in spoznavati enoprestavniško kulturo.

Tudi če nisi prijavljen na dirko s singlespeedi, vseeno pridi naokoli. Začetek ob 9. uri in 30 minut, v soboto 21. maja. Kje drugje kot v Kobaridu.

Če se nisi odločil(a), da se preizkusiš le z eno prestavo na super 13-kilometrskem krogu z nekaj manj kot 400 višinskimi metri vzponov v okolici Kobarida, si vsekakor vljudno vabljen(a), da obiščeš Kobarid in si v živo ogledaš dirko, ki je v takšni izvedenki še ni bilo na slovenskih tleh.

Kot zapisano, v soboto 21. maja, pričetek ob 9. uri in 30 minut v centru Kobarida, kjer se bodo zbrali udeleženci letošnjega evropskega prvenstva. Po uradnem nagovoru na osrednjem trgu se bodo počasi odpeljali proti startu dirke. Start bo ob 10. uri v kampu Rut. Če že zamudiš na paradno vožnjo v Kobaridu, pohiti vsaj na start, kajti tudi to je ena izmed zanimivosti na enoprestavniških tekmovanjih. Po navadi je start začinjen s kakšno igro skrivalnic ali podobnim, tako da je že na začetku poskrbljeno za kar nekaj smeha in dobre volje.


Če boš srečal(a) kakšno masko, si ne misli, da si zgrešil(a) datum, tudi to je del enoprestavniške kulture.

Nato pa 13-kilometrski krog. Dovolj zahteven, da bodo tudi tisti, ki so zelo dobro pripravljeni, nekoliko trpeli. Vsi ostali pa si bodo dirko zapomnili po resnično lepi trasi, ki so jo prireditelji urejali že dlje časa.


Fantje in dekleta so progo pripravljali tudi v dežju. (Foto U.L.)

Po dirki razglasitev najboljših sledijo družabne igre, ki se bodo lahko zavlekle do večera … Zvečer pa? Ja, bo dogajalo! Več izveš, če prideš. Ne bo ti žal!

Avtorica fotografij je Uršula Kordiš

Glavni pokrovitelj dogodka je:

{loadposition inside}

Ostali pokrovitelji:

www.ssec.si

Preberi še:
SSEC 2016: Še manj kot 20 dni!
SSEC 2016: Kobariška časovnica
Si že na “singlspidu?”
SSEC 2016: Napovedujemo kobariško dogajanje, drugič
SSEC 2016: Še 125 dni
Na štiri oči z Danijem

 

Sledite nam