15. januarja 2017

V soncu in mrazu konkurenci okrepili Italijani in pobrali smetano povsod razen med člani. Obal in Mugerli predčasno “v boks”.

Z osmo dirko, ciklokrosom Pantal v organizaciji KK Pantal, se je v Orehovlju pri Mirnu v sončnem, a hladnem vremenu zaključil slovenski pokal v ciklokrosu 2016/2017. Konkurenco so zaradi bližine popestrili italijanski kolesarji.

V članski dirki je po Ilirski Bistrici še drugič v tej zimi zmagal Matej Kravos (Tuš Team), tokrat pred Italijanom Alanom Visintinom (ADS Zuliani) in Jernejem Stibiljem (Pici Bici). Naslov pokalnega zmagovalca pa si je že pred finalom zagotovil Vladimir Kerkez (KD Šenčur).

V isti dirki je bil med starejšimi od 40 let najhitrejši Michele Mogno pred gostiteljem Matejem Dakskoblerjem (KK Pantal), tretji je bil Bojan Ločnikar (Bike Republic).

Povedla je trojica, a je z okvaro menjalnika najprej odpadel zmagovalec Trzina Primož Obal (Team Turbo Tropovci) in zabeležil še eno ničlo – Trzin je ostala njegova edina uvrstitev v sezoni! Nato je z defektom odstopil še zmagovalec Cerknice Matej Mugerli (Synergy Baku) in Kravos je v zadnji tretjini dirke le še branil dokaj udobno prednost pred zasledovalci. Če bi mu prednja guma spustila malo prej kot v cilju, bi bil vendarle v težavah.

V dirki žensk so vladale Italijanke – zmagala je Giovanna Michieletto pred Ilenio Lazzaro (Team Lapierre Trentino Ale’) in Alessio Debellus (Jam Bike Team Buja). Italijanski kolesarji so bili enako uspešni tudi med mladinci.


Vrstni redi

Poročilo na prijavim.se z obsežno fotogalerijo

Preberi še
CX Črne njive: Zmaga v Tuš, stopničke zapolnil Pici Bici

Na uvodni fotografiji Mugerli v prvem krogu pred Obalom, prvo žrtvijo tega odseka, in Kravosom

Sledite nam