Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
26. junija 2012

Špela Horvat in Aleš Virtič najhitrejša na hrvaškem DP v spustu na Ivanščici, hrvaška članska prvaka Andrea Radačić in Marko Šišović.

DH Ivanec na Ivanščici pri Varaždinu je bil še lani na pol podtalna dirka, letos pa je bil BBK Ivanščica pohvaljen za odlično izvedbo državnega prvenstva Hrvaške v spustu.

Na 2100 m dolgi progi s 520 m padca sta bila v konkurenci odprtega prvenstva najhitrejša Špela Horvat (ŠD Life) in Aleš Virtič (KD Rajd Trek). Špela, ki se vrača po poškodbi, je prehitela novo hrvaško prvakinjo Andreo Radačić, sicer članico ljubljanskega Supersnurfa. Tretja je bila branilka naslova Dubravka Družeta.

Nekdanjki slovenski mladinski prvak Virtič je za svojo prvo člansko zmago za 8 desetink sekunde prehitel Jana Cestnika. Tretji najhitrejši Marko Šišović je zaostal že za dobrih 9 sekund. Istrski drvar, ki je lani doma v Gračišću prvič postal članski prvak, je tako naslov tudi ubranil.

Hitra sta bila tudi Rajdova mladinca Jure Žabjek in Kevin Berginc s 4. in 5. absolutnim časom finala. Hrvaški mladinski prvak je postal David Jelić.

Vsi vrstni redi

www.bbkivanscica.hr

Na uvodni fotografiji Andrea Radačić na poti do svojega četrtega naslova prvakinje Hrvaške v spustu. Foto Lorena Gellini/revija Biker (Hrv)

Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam