30. septembra 2016

Na in pod Pohorjem bogat vikend s finalom slovenskega pokala v spustu, koncerti festivala Rock radio Džem in Dirt Devils dirtom.

Se na Mariborsko Pohorje vračajo dnevi stare slave med gravitacijskimi kolesarji vsega sveta? Počasi. Vozel, ki duši park, se slej ko prej razreši, gotovo pa bo tam veselo ta konec tedna.

DH Maribor in Rock radio Džem

Proga svetovnega pokala namreč gosti finale pokala Slovenije v spustu. Dirka pa bo tokrat pod okriljem festivalčka Rock radio Džem, ki vključuje še sobotne koncerte (v soboto od 20. ure), rockovske didžeje, sk8 in grafiti sešne (oboje z gosti iz Rusije), prehranjevalne užitke in še kaj.

Slovenski DH pokal je bil letos sicer rekordno kratek, z le štirimi preizkušnjami, pa še od teh je bila prva v gosteh na Hrvaškem. Sta pa zato vsaj pokala sosednjih držav združena: Lošinj, Kranjska Gora, Soriška planina in Maribor, ki je pred vrati.

Posebno napeto v boju za naslove ne bo. Jure Žabjek ima med člani veliko prednost, čeprav je manjkal na Sor’ci. Žiga Pandur bo držal besedo, da je že zaključil sezono, z Miranom Vauhom pa za Žabjekom tako ali tako zaostajata po 180 točk. Med dekleti je na vrhu še Zarja, ki jo bosta prehiteli Monika Hrastnik in Špela Horvat, Mona ima 30 točk več. Pri mladincih je Rudi Pintar že skupni zmagovalec.

Uradni trening bo v soboto od 14. do 17. ure, v nedeljo polfinale od 11. in finale od 14. ure dalje.

DH Maribor in Rock radio džem v koledarju mtb.si

Den Devils dirt jump contest

Kar škoda, da se urnik uradnega treninga na Pohorju pokriva s predzadnjim tekmovanjem Dirt pokala. Izpod Pohorja je do mariborskega dirt parka, ki se ponaša z BMX stezo in dirti, le kakih 10 minutk s kolesom. A kdor bo hotel, bo videl vse.

Na DenDevils dirtih se bo skakalo od 14. ure do 17.30, na koncu bo kot vedno na poredu tekmovanje za najboljši trik.

Den Devils dirt jump contest v koledarju mtb.si

Sledite nam