27. septembra 2010

V dvodnevnem OL Istria Touru na vrhu Čeh Rauchfuss, v nedeljski kraljevski preizkušnji Parenzani Matej Mugerli pred Uwejem Hochenwarterjem in Lenartom Nočem. Matej Lovše z odstopoma v soboto in nedeljo.

Matej Mugerli (foto ZaMi)

Matej Mugerli (foto ZaMi)

Lovše, Kordež in Budin na štartu (foto ZaMi)

Lovše, Kordež in Budin na štartu (foto ZaMi)

Vodilna trojica (foto ZaMi)

Vodilna trojica (foto ZaMi)

Lenart Noč (foto Pop/Cro MTB Press)

Lenart Noč (foto Pop/Cro MTB Press)

Masterja 1 M. Tancik in Andrejc (foto ZaMi)

Masterja 1 M. Tancik in Andrejc (foto ZaMi)

Pavlina Šulcova, zmagovalka pri članicah (foto ZaMi)

Pavlina Šulcova, zmagovalka pri članicah (foto ZaMi)

Ana Zupan (foto ZaMi)

Ana Zupan (foto ZaMi)

29-letni kolesar ekipe Uni-FBI Slovenia Matej Mugerli je zmagovalec nedeljske maratonske gorskokolesarske preizkušnje Parenzana Cannondale, dirke prve kategorije UCI. S progo, ki je bila po razpisu dolga 74 km s 1470 metri vzponov, je v težkih razmerah opravil v treh urah, 5 minutah in 20 sekundah – dobre tri minute pred zasledovalcem, lanskim zmagovalcem Avstrijcem Uwejem Hochenwarterjem in še dve minuti več pred rojakom Lenartom Nočem (E-Hub Team), ki se je uvrstil na tretje mesto.

Matej je izpustil petkovo in sobotno etapo Toura, saj je še nastopal na srbskih cestah za ptujsko Perutnino. Na Parenzani je nastopil prvič, kot vedno letos za dirke nad dve uri pa je izbral polnovzmetenega Canyona. “Blatni smo bili do ušes, čeprav med dirko ni deževalo. Zaradi mokrih spustov je bilo tudi zahtevno. Od štarta sem nekajkrat poskusil napasti. Na vrh prvega vzpona je prišla majhna skupinica, v spustu pa smo nato ostali samo še trije – Hochenwarter, Čeh Rauchfuss in jaz, ki smo nato del dirke kolesarili skupaj,” je povedal Mugerli.

Zadovoljen sem, čeprav nisem zmagal. Po neuspehih, kot je bil padec v Karlovcu in izgubljanje na državnem prvenstvu, se je vedno težko znova zmotivirati. Tokrat mi je šlo dobro. Mugerli je res močan, Avstrijca pa bi se še dalo nekako,” pa pravi Lenart Noč.

Drugi Slovenci pri vrhu

Od Slovencev je med prvo deseterico članov končal še Matjaž Budin (MBK Orbea) na 5. mestu. Ana Zupan (EnergijaTeam.com) se jed članicami uvrstila na 4. mesto. Sebastjan Andrejc (MTB Koroška) je bil drugi v kategoriji master 1.

Na krajši, 55 km trasi, je bil Matej Hartman (MaH Veb Company) drugi pri master 2, najhitrejši master sploh na tej trasi pa je bil Tine Zupan (KRK Sova Scott), zmagovalec pri master 3. Urban Ferenčak (Surfing Shop) je pri mladincih prišel v cilj kot tretji za Čehom Damekom in domačinom Robijem Šujevićem.

OL Istria MTB Tour

V seštevku petkove in sobotne dirke OL Istria Toura (znanega tudi pod imenom Tartufi tour) je pri članih zmagal Čeh Marek Rauchfuss, od Slovencev je uvrščen le Luka Mom (MBK Orbea) na 8. mestu. Slovenski prvak v krosu in maratonu, Mugerlijev klubski kolega Matej Lovše, ki je bil po prvem dnevu na 5. mestu, je z uničenim zadnjim menjalnikom odstopil v drugi etapi, slab dan je imel tudi v nedeljo, ko je odstopil na Parenzani.

Za slovenske stopničke v skupni razvrstitvi dveh dni so tako poskrbeli pri EnergijaTeam.com: Mitja Tancik s tretjim mestom pri master 1 in Gregor Dimic prav tako s tretjim pri mladincih.

Mokro

15. izvedbi Parenzane jo je lepo zagodlo vreme. Najslabše jo je odnesla trasa nedeljske Parenzane, del je bil celo pod vodo, več odsekov pa neprevozno blatnih. Zato so prireditelji večer pred dirko objavili nov potek proge. Daljši za 3 km asfalta in z enim vzponom več, a tehnično nič kaj osiromašen. V nedeljo se je sicer ulilo šele, ko so bili prvi že v cilju, a proga je bila vseeno zelo mokra in nekateri spusti tehnično zahtevnejši.

Od 350 nastopajočih na XV. Parenzani tako številni niso videli cilja.

Vrstni red Parenzane, moški elite
1. Matej Mugerli (Slo, Uni-FBI Slovenia) 3;05,20
2. Uwe Hochenwarter (Avt, Muskelkater Genesis) +3:08
3. Lenart Noč (Slo, E-Hub Team) +5:19
4. Silvio Wieltschnig (Avt, Rothaus Cube) +5:44
5. Matjaž Budin (Slo, MBK Orbea) +8:16
6. Jakob Nimpf (Avt, Team Brandlhof) +8:20
7. Manuel Pliem (Avt, Aussseerland Radsport.at) +9:19
8. Đani Simčić (Hrv, BGK Tuškanac) +12:49
9. Marek Rauchfuss (Češ, Scott) +13:46
10. Walter Costa (Ita, Scapin Stihl Torrevilla) +15:25

14. Nejc Černilogar (Slo, Surfing Shop) +27:40
15. Robert Kordež (Slo, MBK Orbea) +29:30

Vrstni redi Parenzane >>
Vrstni redi OL Istria MTB Toura >>

Poročilo na Ciklomaniji s fotogalerijo >>

www.parenzana.com

Sledite nam