ZLIK
6. novembra 2022

Prva letošnja preizkušnja MTB ZLIK je bila v organizaciji BK Grobnik. Na XC Rastočine kar 156 tekmovalcev in tekmovalk iz Hrvaške, Slovenije in Italije. Tako se je začela že 15. sezona priljubljene zimske gorskokolesarske serije.

V Rastočinah nedaleč od Grobnika se je začela letošnja Zimska liga Istre in Kvarnerja. Na 3 kilometre dolgem krogu s 105 višinskimi metri vzpona je bil absolutno najhitrejši Italijan Robero Vidoni, tekmovalec v kategoriji do 50 let. Dolžina kroga za najmlajše kategorije (U7) je bila 300 metrov, za kategoriji U9 in U11 pa je krog meril 500 metrov

Vrstni redi XC Rastočine

Moški

U13 – Enej Bartolme (MTB trail center Kočevje) je zmagal. Dino Mataija (BK Crikvenica) je osvojil drugo mesto. Gal Klun (Pogi Team UAE Generali) je bil tretji.

U15 – Lenart Dejak (MTB trail center Kočevje) prvo, Nejc Petač drugo, Jakob Mlakar (MBK Črni vrh) tretje mesto.

U17 – Enrico Del Gallo (ASD Federclub Trieste – Tecnoedile) prvo, Antonio Kos (BK Albona 1921) drugo, Borna Korpar (BBK Šišmiš) tretje mesto.

U19 – Eric Stipić je zmagal, Noel Kučić je osvojil drugo mesto.

U30 – Dominik Orbanić (BK Žminj) je v kategoriji edini prevozil pet krogov in tekmovalce za seboj pustil za cel krog. Drugo mesto je osvojil Diego Žužić (BK Poreč), tretji je bil Rok Jamšek (BK Novigrad).

U40 – Milo Pilski (BKCRO MTB) je zmagovalec najštevilčnejše kategorije. No, s kategorijo višje so si delili enako število prijavljenih – 28. Na drugo mesto se je uvrstil Robi Jenko (MebloJogi – Pro Concrete), tretji je bil Simone Cusin (Bibione Cycling Team).

U50 – Roberto Vidoni (SC Cottur ASD) je zmagovalec v kategoriji in tudi absolutni zmagovalec prve dirke letošnje MTB ZLIK. Drugo mesto je osvojil Gianni Sclip (ASD Federclub Trieste – Tecnoedile), tretje mesto je pripadlo Janiju Prešernu (Team BTS Company).

50+ – Paolo Cataruzzi (ASD Federclub Trieste – Tecnoedile) prvo, Livio Turitto (MBC Trieste) drugo in Ugo Turitto (Bibione Cycling Team) tretje mesto.

Ženske

U15 W – Gea Sabadin (BK Grobnik) se je v namlajši ženski kategoriji sama spopadla s progo.

U30 W – Edina tekmovalka v kategoriji je bila Zoja Mesojedec (MTB trail center Kočevje).

30+ W – Prav Donatella Cosliani (SC Cottur ASD), druga Romina Marušič (BK Novigrad).

Otroci

U7 – Zmagal je Žan Pregl (ŠD Strahovica), ki je za seboj pustil Maja Modica in Taiga Ercega.

U7 W – Enia Sabadin je bila hitrejša od Romane Barneić (obe BK Grobnik).

U9 – Prvo mesto Nace Špenko (ŠD Strahovica), drugo mesto Nori Erveg in tretje Mark Pregl (ŠD Strahovica).

U9 W – Stefani Štrucelj (BK Grobnik) je bila premočna za tekmice in zmagala z veliko prednostjo. Drugo mesto je pripadlo Zoji Bartolme (MTB trail center Kočevje), tretja je bila Valeria Abramović (BBK Team Rodeo).

U11 – V najmočnejši otroški kategoriji je slavil Bor Križan (MTB trail center Kočevje), drugi je bil Loris Mokrovčak (BK Grobnik), tretje mesto je pripadlo Marcosu Remonu (Pogi Team UAE Generali).

U11 W – Nicole Nižić (BK Grobnik) je zmagovalka med deklicami. Druga je bila Korina Abramović (BBK Team Rodeo), tretja pa Klara Pregl (ŠD Strahovica).

Vrstni redi prve dirke MTB ZLIK na tem mestu.

Zimsko ligo najdeš tudi na facebooku.

Druga izmed desetih dirke sezone 2022/2023 bo 20. novembra v Rabcu, organizirata jo BK Albona in Bike center Rabac. Prijave že na prijavim.se.

Naslovna fotografija Chip Timing

Preberi še

MTB ZLIK

Sledite nam