Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
24. marca 2017

Zadnja etapa. Zadnji otok. In zadnja priložnost za izboljšanje uvrstitve.

22. april in zadnja etapa dirke Mitas 4Islands. Ko jo končaš, boš presrečen in čeprav bodo noge in hrbet boleče, se ti bo odvalil kamen od srca.

Na kratko

Štart v Malem Lošinju in cilj na Sunčani uvali. Vmes pa 975 višinskih metrov vzponov in 40 kilometrov narave, ozkih poti ob morju in vzpon na Sveti Ivan. Zvečer pa razglasitev najboljših in kozarček vina ali piva za regeneracijo.


Višinski profil 4.etape

Mah opiše četrto etapo

Četrta etapa je na papirju najkrajša in ima najmanj višincev. A tudi to moraš dokončati, če želiš na cilju obleči majico”Finisher”. Dokaj majhno področje južno od Malega in Velega Lošinja skriva nešteto lepih stezic in prekolesarili ga bomo po dolgem in počez.


Če bo sončno, bodo vsi zelo dobro razpoloženi.

Seveda se dan spet začne z vzponom. Za začetek se bomo v osmih kilometrih dvignili za 250 m do Svetega Ivana. Če smo lani potem pešačili dol do obale, bo letos spust potekal po drugi, povsem vozni poti. Prav tako ponovni vzpon nazaj do Ivana.


Včasih je potrebno tudi sestopiti s kolesa in poriniti v klanec.

Sledi znamenit spust po lesenih “northshorih” na drugo stran otoka. Tisti, ki bo na njih dobro ujel ritem, jih bo prevozil v celoti.

{loadposition inside}
Po manj kot 20 kilometrih bo za nami več kot polovica vzponov. Po betonskih sprehajalnih poteh, speljanih tik ob morju, bomo skozi slikovite zalive prišli v Veli Lošinj, se po stopnicah spustili mimo cerkve, šli skozi cilj lošinjske DH tekme in zavili na steze starega pljučnega sanatorija.


Ostro in gosto posejano kamenje lahko prekriža načrte in nastane zamašek.

S polnimi pljuči bomo dihali blagodejen zrak, ki nam bo dal moči še za zadnje kratke vzpone, kilometre skozi neskončni avtokamp Čikat, vse do Zlatne uvale, kjer nas za ostrim desnim ovinkom čaka ciljni slavolok.


Betonske steze tik ob morju so hitre in prijazne do kolesa in kolesarja.

Dobro je vedeti!

Če ne greš na zmago, je polnovzmeteno kolo dobra izbira. Po štirih dnevih tresenja bo marsikatera hrbtenica hvaležna za zadnje vzmetenje.

Najbolj zagnanim bo štiridnevna dirka seveda zahteven zalogaj. Vsem ostalim, ki se ne bodo do zadnjega diha borili za 153. mesto, pa bo priložnost, da spoznajo prelepe poti, zarisane čez štiri otoke, ki si prav gotovo zaslužijo ponovnega obiska. Seveda brez štartne številke na krmilu.

Fotografije Matej Hartman

www.adriabike.hr

Preberi še:
mtb.si predstavlja: Mitas 4 Islands, 3. etapa – otok Cres
mtb.si predstavlja: Mitas 4 Islands, druga etapa – otok Rab
mtb.si predstavlja: Mitas 4 Islands, 1. etapa – Otok Krk

Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam