20. septembra 2018

… Hops na kolo v Spodnjo Savinjsko dolino. Od 12. do 14. oktobra.

kolesarski vikend v Spodnjo Savinjsko dolino. Kmalu bo leto naokoli in čas je, da ekipa mtb.si izpolni obljubo, ki jo je dala na Rabu. Torej: nadaljujemo tradicijo in tokrat zveste oboževalce, simpatizerje, všečkarje, predvsem pa gorske kolesarje in kolesarke vabimo na eno super vikend zabavo .

Tokrat bo gostitelj Zavod Prek Alp oziroma Matej Kainz, Vasja Grabner ter družba hudih spodnjesavinjskih kolesarjev.

Bi rad spoznal Spodnjo Savinjsko dolino? Vse ta lepe klančke okoli Žalca? Se zapeljal med hmeljišči, okusil obirovsko juž’no in degustiral pivo iz žalske fontane? Prespal na Kalu in zjutraj uzrl dolino s skoraj 1000 metrov nad morjem? Potem je skoraj obvezno, da se udeležiš vikend furanja v odlični družbi!

Kdaj?

Od petka 12. oktobra popoldan vse do nedelje 14. oktobra do kosila ali še dlje.

Kako so si gostitelji zamislili program?

Petek, 12. oktobra
Ob 16. uri se dobimo v Petrovčah. Tam se prijavimo, spijemo pijačo dobrodošlice, se namestimo v sobe za prvo noč (Verde bar in Hostel PLUS Cafe, Petrovče). Ob 16:30 se v kolesarski opremi in s kolesi odpravimo na kratek uvodni krog med hmeljišči, ki bodo sicer že brez hmelja, a kljub temu zanimiva. Kolesarsko turo zaključimo pri fontani piva.

Tam nas pričakata Kogojev vrček za degustacijo piv ter manjši prigrizek. Na večerjo se odpravimo v pivnico Mestni vrt, kjer nam bo gospodar pripravil hamburger in postregel s prvo rundo domačega piva. Sledi družabni večer.

Sobota, 13.oktobra
Na zajtrku se ob 9. uri dobimo Verde baru. Po zajtrku pripravimo potovalke za noč v planinski koči, jih oddamo v vozilo organizatorja ter se odpravimo na kolesarsko turo. Najprej na hiter ogled Eko muzeja, nato pa proti Šmohorju in naprej.

Na poti nas pričaka obirovska juž’na in priložnost za krajši počitek. Sobotno kolesarjenje zaključimo na Kalu, tam nas bo pričakala tudi naša prtljaga. Oskrbnik koče bo pripravil odlično večerjo.

Po večerji sledi potopisno predavanje Mateja “Mah MTB” Hartmana. Tematika? Kolesarske lepote neokrnjene Bosne, kolesarskega raja Livigna in zimzelene Garde. Pa še kaj se bo našlo!

Nedelja, 14. oktobra
Po prespani ali neprespani noči nas čaka zajtrk. Pripravimo potovalke in odrinemo, s kolesi seveda. Čez Mrzlico v dolino. Na koncu še obvezna poslovilna pijača na dvorišču sedeža Zavoda Prek Alp.

Za koga?

Za vsakega, ampak res vsakega gorskega kolesarja in kolesarko, ki si želi prave družbe, spoznavanja novih slovenskih poti in predvsem lepih koncev naše kokoške!

Ni treba, da si vrhunsko pripravljen. Zakaj? Zato, ker se bomo porazdelili v skupine. Tisti, ki si želite podreti kakšen “strava” rekord, boste lahko gonili skupaj z nekdanjim večkratnim državnim prvakom v olimpijskem krosu, sedaj pa dvakratnim amaterskim svetovnim prvakom Matejem Lovšetom.

Tisti, ki smo bolj uživaške narave in si želimo med vožnjo tudi nekaj kramljanja in “reševanja problemov gorskokolesarskega sveta”, se bomo odpravili na sobotno turo v bolj prešernem razpoloženju z Matejem Kainzom, avtorjem enotne enotne gorskokolesarske markacije, odličnim maratnoncem, ki se je spoprijel z mnogimi dirkami širom Evrope, tu nam bo družbo delal tudi Vasja Grabnar, eden izmed tistih, ki so na plano spravil projekt “kolesarske” Spodnje Savinjske doline.

Za punce in tiste, ki si bodo res zaželeli lagodnega sobotnega tempa – petkov bo tako ali tako zelo družabne narave – pa bo poskrbela Natalija Anderluh. Tudi Natalija ni od muh. Za seboj ima lepo število odpeljanih gorskokolesarskih maratonov, kar nekaj prestižnih zmag, tudi na gardski najdaljši preizkušnji, in zna biti odlična družba za dekleta in vse tiste, ki raje malo več govorijo in malo manj resno “gonijo” na klanec.

Še kaj?

Seveda! Za foto album bo poskrbel Tit Košir, za zabavo bomo poskrbeli vsi navzoči, za strokovnost Mah in fantje iz Zavoda Prek Alp, tabornega ognja ne bomo kurili, če pa bo noč jasna, bomo pa zvezde gledali.

Lahko se odločiš, da si z nami od petka do nedelje, lahko pa prideš v soboto zjutraj in si z nami do naslednjega dne. Prostora je za trideset in še kakšnega kolesarja / kolesarko več.

Vse informacije dobiš na mailu Zavoda prek Alp ali si naslednji teden ogledaš #mtbsilive!

Da dobiš predstavo o kolesarjenju po Spodnji Savinjski dolini, si preberi članek Hops na kolo in v Spodnjo Savinjsko dolino

Takole je bilo lani na Rabu
Video: Vikend na Rabu z mtb.si
Rab z ekipo mtb.si

Kako bo letos? Izveš, če boš del nadaljevanja naše zgodbe. Tokrat v domačih logih!

Foto Tit Košir

Sledite nam