8. marca 2018

Od 31. maja do 3. junija se lahko udeležiš treninga v družbi odličnega gorskega kolesarja. Pod okriljem hotelske verige Valamar.

Ko se bliža začetek gorskokolesarske sezone, se naše misli usmerijo v načrtovanje. Če smo preko zime kaj naredili za svoje dobro počutje in fizično pripravljenost, potem nas seveda zanima, kje smo s tehniko. In trening kampi tehnike na gorskem kolesu so prava stvar.

Tu se izkaže Valamar. Hotelsko podjetje, ki je gorsko kolesarstvo pripeljalo v Istro in Kvarner. Kot športno panogo za profesionalce s trening kampi in tekmovanji in kot možnost preživljanja prostega časa za rekreativce, ki iščejo nove in prijazne destinacije za svoj hobi. Valamar Hotels and Resorts ima sedem specializiranih kolesarskih hotelov, ki kolesarskim gostom ponujajo nadstandardne storitve.

Zato se je na kvarnerskih otokih Krk in Rab Valamar aktivno vključil v gradnjo poti za gorske kolesarje. Skupaj z lokalnimi skupnostmi, turističnimi organizacijami in ponudniki storitev so označili in uredili mrežo poti, ki služijo kolesarjem preko celega leta.

Ni ostalo samo pri tem …

Partnerstvo so sklenili z avstrijskim tekmovalcem v gorskem kolesarstvu Matthiasom Grickom. Kot tekmovalec, ki je veliko jeseni in pomladi preživel na treningih in dirkah v Istri, je Matthias prava oseba, da Istro in Kvarner predstavi kot destinacijo za trening in kolesarski kamp.

Matthias Grick

Matthias o sebi pove: “Moj rojstni kraj je Bad Mitterndorf na avstrijskem Štajerskem. Že sedaj se lahko ozrem na dolgo profesionalno kolesarsko kariero, ki se je začela, ko sem dopolnil 15 let. Peto leto zapored je moj sponzor KTM Factory team. Prihajam iz kluba Cycling Team Graz. Moj najboljši rezultat je četrto mesto na avstrijskem državnem prvenstvu. Sodeloval sem in načrtujem ponoven nastop na svetovnem pokalu v gorskem kolesarstvu. Zmagal sem na etapi dirke Parenzana, dosegel sem drugo mesto na maratonu Valamar Terra Magica in uvrstil sem se med 10 najboljših kolesarjev na mednarodnih dirkah v krosu v Grožnjanu in Premanturi. Na letošnji Transandes Challenge pa sem zmagal na dveh etapah in bil skupno tretji.“

Trening kamp

Med 31. majem in 3. junijem ti bo Matthias predstavil otok Krk na gorskem kolesu. Vozili se boste po najlepših stezah, ki tvorijo tudi del etapne dirke 4 islands. Naučil te bo vse o delih tvojega kolesa in kako ga nastaviti za vožnjo. Spoznal boš nove prijatelje in užival v posebnem vzdušju otoka. Valamar kot gostitelj tega kampa ti bo ponudil nepozabno izkušnjo. Poleg vožnje s kolesom boš užival v toplih dnevih na obali, poskusil lokalno sredozemsko kuhinjo in začutil otoško gostoljubnost. Ker “Valamar loves Bike!”

Paket vključuje:
– spremstvo in vodstvo profesionalnega XC kolesarja avstrijca Matthiasa Gricka, tekmovalca ekipe KTM Factory Team
– prvi dan – trening tehnike in veščine pod vodstvom Matthiasa Gricka
– drugi in tretji dan – dve vodeni MTB turi pod vodstvom Matthiasa Gricka
– četrti dan – hobby dirka za udeležence kampa
– vsak dan skupinska gimnastika in raztezanje
– ena večerna ura z Anjo Isajlović (profesionalno športno fizioterapevtko avstrijske državne reprezentance v gorskem kolesarstvu)
– nasveti za okrevanje in preprečevanje poškodb
– nasveti za trening profesionalnega XC kolesarja Matthiasa Gricka
– testiranje novih modelov koles KTM
– vsak dan storitev pranja športnih oblačil

In seveda polpenzion, ki vključuje bogat zajtrk in večerjo

Kot zanimivost – Matthias bo s partnerjem v ekipi Valamar Team nastopil tudi na letošnji etapni dirki Mitas 4 Islands, zato bodo njegove izkušnje iz prve roke še zelo sveže.

Več o gorskokolesarskem kampu in nastanitvah na www.valamar.com

Foto: osebni arhiv Matthias Grick

Sledite nam