Biznis
28. novembra 2020

Dorel in BFI z novimi lastniki, hrvaško podjetje s servisnimi stojali, Leatt uspešno in ena sponzorska.

Dorel Industries

Pod tem imenom se skrivajo kolesarske znamke Cannondale, Schwinn, GT, Mongoose, Caloi, IronHorse in še nekatere druge. Dorel Industries prehaja v roke družbe Ceberus Capital, ki je v lasti družine izvršnega direktorja Martina Schwartza. Tako bodo vse delnice po ceni 11,09 ameriškega dolarja prešle pod okrilje družin Schwartz in Segel. S tem “manevrom” se Dorel Industries umika z borze. Posel je bil sklenjen po enajstih mesecih skrbnih pregledov poslovnih knjig, sestankovanjih z možnimi vlagatelji, a so v Dorelovem odboru na koncu ugotovili, da je ponudba Ceberus Capital v danem trenutku najboljša možna.

UBS in mobilne servisne postaje

Urban Bike Solutions je hrvaško podjetje iz Belega Manastira, ki izdeluje mobilne servisne postaje in kolesarska stojala. Mobilne servisne postaje so postavili že širom Hrvaške, prav tako parke in parkirišča opremljajo z ličnimi stojali za kolesa. Več na ubs-bike.com.

Bike Fun International znovim lastnikom

Z več kot 2,5 milijona narejenimi kolesi v svoji zgodovini (od leta 2001) češko podjetje Bike Fun International, ki ima v svoji lasti blagovne znamke koles Superior, Rock Machine in Frappé, hkrati pa v njihovi tovarni izdelujejo oziroma sestavljajo kolesa tudi za druge znamke, prehaja pod novega strateškega partnerja. Consillium Investment Group, njihov novi lastnik, bo poskrbel za dodaten pritok svežega kapitala, ki je pomemben za rast podjetja in plače skoraj 500 zaposlenih. Več izveš na cyclingindustry.news.

Leatt rekordno

Proizvajalec zaščitne opreme za MTB in motokros je v tretjem četrtletju letošnega poslovnega obdobja beležil najvišjo rast v zgodovini podjetja. Za rast prodaje je najbolj zaslužna njihova obutev, medtem ko je prodaja čelad rahlo upadla. Več na bicycleretailer.com.

Še en spustaš s čelado Red Bull

Britanec Kade Edwards je zadnji v vrsti gorskih kolesarjev, ki bo nosil čelado giganta Red Bull. Nekdanji mladinski svetovni prvak v spustu se je tako pridružil sedmim britanskim gorskim kolesarjem, ki že vozijo v klubu, ki ti da “krila”. Novica na pinkbike.com.

Naslovno fotografijo smo si sposodili pri Superior Bikes, blagovni znamki skupine BFI.

Preberi še

Biznis 2: Covid očitno ni vplival na rast prodaje

Sledite nam