7. avgusta 2016

Zaključena je predzadnja dirka svetovnega pokala v spustu. Uspešna tudi za nekoliko okrnjeno zasedbo ekipe Unior Tools Team.

Nekoliko okrnjena spustaška ekipa Unior Tools, saj po poškodbah še vedno okrevata Zarja Černilogar in Žiga Pandur, je končala s predzadnjo dirko svetovnega pokala.

Mont-Sainte-Anne je prizorišče z najdaljšo tradicijo v svetovnem pokalu, kar daje dirkam poseben čar. Vendar tradicija ne bi pomenila veliko, če proge ne bi bile odlične, organizacija pa vrhunska kot vedno. Ekipa Unior Tools Team ima v Kanadi tri tekmovalce, spustaša Ruaridha Cunninghama in Jureta Žabjeka ter olimpijko Tanjo Žakelj, ki se bo po današnji dirki odpravila v Brazilijo.

MSA

Proga za spust v Mont-Sainte-Anne je dolga in skoraj v celoti naravna, tehnično pa zelo zahtevna. Zelo sušno obdobje je v noči pred dirko sicer prekinila močna nevihta, a dež je progo le zmočil, na določenih delih je bil zaradi tega oprijem še boljši.

Jure Žabjek je bil prvi finalist ekipe, pokazal pa je novo dobro vožnjo, ki sicer res malce odstopa od vrhunskih rezultatov na zadnjih dveh dirkah. 60. mesto je spodoben rezultat za prvi nastop v MSA, v prihodnje bo šlo zagotovo še višje. Tudi Škot Ruaridh Cunningham je nastopil zelo dobro, s svojo vožnjo se je sprva uvrstil na drugo mesto, ob prihodu zadnjega tekmovalca v cilj pa je dosegel končno 20. mesto.


Jure Žabjek, 60. mesto: ”Proga je zelo hitra in na nekaterih odsekih skalnata. S finalno vožnjo sem kar zadovoljen, dosegel sem nov soliden rezultat. Z zgornjim delom proge se na treningu nisem v celoti sporazumel, v finalu pa sem ga odpeljal dobro. Tik pred ciljem sem sem naredi še eno manjšo napako in tako pred koncem izgubil še malo časa. Zame je to prva dirka na tem prizorišču, z rezultatom v Kanadi pa sem zadovoljen.”

Ruaridh Cunningham, 20. mesto: “Uvrstitev med najhitrejših dvajset je vedno dobra. Sprva sem se boril s to divjo progo, kar nekako nisem mogel spustiti do konca. Danes zjutraj na treningu sem si bolj ali manj ogledoval progo, po nočnem dežju so se razmere nekoliko spremenile.
Vožnja je bila dobra, na veliko mestih sem bil zelo hiter. Sem pa tudi naredil nekaj napak na napačnih mestih, kjer sem izgubil moment tik pred ravnimi deli. Ker so bile časovne razlike pred menoj zelo majhne je to pomenilo kar nekaj mest. Hkrati pa je to dober rezultat in mislim da tudi moj najboljši na tej progi. Do konca pokala je še ena dirka, še prej pa grem na festival Crankworx, kjer bo veliko različnih dirk.”

Foto Keith Valentine in Grega Stopar. Na uvodni fotografiji Jure Žabjek.

Preberi še:
MSA: Druga zmaga za Harta in šesta za Athertonovo
MSA: Kvalifikacije spusta pod streho

Sledite nam