4islands mtb
18. novembra 2021

Startnine za aprilsko petdnevno dirko na kvarnerskih otokih pod okriljem Epic Series precej navzgor in le z namestitvijo. Koliko bo še “domorodcev”?

Pred dobrim mesecem smo objavili vest, da je lepo uveljavljena hrvaška etapna dirka 4 Islands na otokih Krk, Rab, Cres in Lošinj postala del serije Epic. Več v članku Etapna dirka 4 Islands sedaj kot del serije Epic

Danes so odprli prijave za petdnevno dirko, ki bo v prihodnjem letu potekala sedmič in sicer od 19. do 23. aprila. Po pričakovanjih članstvo v Epic Series pomeni tudi višjo startnino, zato je pričakovati, da bo število slovenskih kolesarjev na startni listi še malce padlo.

Paketi zdaj poleg sodelovanja na dirki vključujejo šest polpenzionov in še marsikaj. Cene pa za dvočlansko ekipo znašajo od 2900 evrov za namestitev v hotelu do 3900 evrov za luksuzni paket z bivanjem na ladji (lani brez namestitve 900 evrov). Cene veljajo za prijave do konca leta. Če dotlej ne razprodajo mest, cene dvignejo 1. januarja in nato še 1. marca.

Na dirko bodo sprejeli največ 300 parov, ti se znova pomerijo v petih kategorijah: moški open, ženske open, mešane ter dve moški veteranski kategoriji masters in grand masters.

Podrobnosti in prijava na www.4islandsmtb.com

Prirediteljem privoščimo dober proračun, saj bodo lahko pripravili še boljšo dirko in tudi kaj zaslužili. Tako Hrvatov kot Slovencev bo sicer najverjetneje na startu le še za vzorec, a poglejmo na to z druge strani: v regiji se je odprl trg za novo etapno dirko, takšno “za domorodce”.

Naslovna fotografija 4Islands MTB

Preberi še

Etapna dirka 4 Islands sedaj kot del serije Epic

Sledite nam