1. julija 2011

V finale spusta na legendarnem prizorišču Mont-Sainte-Anne se je poleg Nejca Rutarja prebil še Harry Heath, tretji Uniorjevec Žiga Pandur pa je dirko zaključil na 91. mestu. Na mokrem terenu najhitrejša Minnaar in Moseley.

Nejc Rutar je danes dosegel svojo najboljšo kvalifikacijsko uvrstitev v svetovnem pokalu – 37. mesto z 22-imi sekundami zaostanka je vsekakor dober rezultat in nam daje veliko upanja za nedeljo, ko bo na sporedu finale. Skozi meglene in mokre kvalifikacije se je prebil tudi Harry Heath, čeprav s kar nekaj težavami. Harry je v zadnjem delu celo padel, a se z 71. mestom zanesljivo prebil naprej. Žal pa bo v nedeljo dirko le kot gledalec spremljal tretji član ekipe Unior Tools Team na ameriški turneji Žiga Pandur, ki je v svoji vožnji naredil preveč napak in bil za slabi dve sekundi prepočasen. Kvalifikacije je končal na 91. mestu.

Na vrhu tabele z rezultati je Greg Minnaar, tik za petami mu je Aaron Gwin, tretji Josh Bryceland pa ima že kar nekaj sekund zaostanka. Pri dekletih pa z več kot 11 sekundami prednosti zanesljivo prva Tracy Moseley, druga in tretja pa sta bili danes Floriane Pugin in Rachel Atherton.

Finale spusta bo na sporedu v nedeljo, danes nas čakajo še kvalifikacije 4krosa brez slovenskih predstavnikov, jutri pa dirki v krosu, na kateri bodo nastopile tudi naša dekleta.

Vsi vrstni redi na strani UCI.

Fotografije nam je poslala ekipa Unior Tools Team, še nekaj več slik na www.uniortoolsteam.com

Sledite nam