11. julija 2016

EnduRogla drugič, malce drugače. Mlinar ostaja na čelu, premešana razvrstitev na drugem in tretjem mestu.

Zdaj, ko je postal zmagovalec na Soča enduru in povedel v točkovanju SloEndura, morda dirkanje v seriji 4Fun ni čisto na vrhu njegovih prioritet. A Peter Mlinar je fant, ki si rad vsak vikend nadene štartno številko in se odpravi na lov za stotinkami.

Član ajdovskega Črnega trna je bil tako minulo soboto med 59-erico iz Avstrije, Hrvaške, Italije, Slovenije in obvezne Rusije, ki se je pomerila na šesti dirki serije SloEnduro 4Fun. To je bil lani prvič izvedeni EnduRogla na progah parka na Rogli.

Zagnali so se v dve progi, a po malce drugačnem sistemu kot lani, ko so imeli na vsaki neomejeno število poskusov v določenem času, štela pa sta po dva dosežka z vsake. Tokrat so imeli le po dva nastopa na vsaki ter sešteli vse čase. Ob tem so se dvakrat vrnili na štart s kolesi – kar ni ne hudo daleč niti ne počasneje od sedežnice.

Po prvi etapi je vodil Avstrijec Bernd Dorrong (Radlager), Mlinar je bil šele 4. z dvema sekundama in pol zaostanka, vmes pa na drugem Nace Krivonog (Black Hole enduro team) in na tretjem Matic Kvas (Spank). Nato pa je bil Pero najhitrejši v preostalih treh etapah, vsakokrat s še kakšnim Korošcem za petami – dvakrat je bil drugi Blaž Hölcl in enkrat Aleš Virtič (Supertrail 79). Dorrong pa nikdar daleč zadaj.

Tako je v seštevku Mlinar s precejšnjo prednostjo več kot 11 sekund končal na vrhu, na drugem mestu Hölcl, tudi zmagovalec kategorije hobi, in na tretjem Dorrong, zmagovalec pri master 1. Sledila sta Virtič na 4. in Matjaž Istenič (Energijateam.com), na 5. in zmagovalec med mladinci.

Mlinar je na Rogli zmagal že lani, letos je to po Montedoru in Krokarju njegova tretja zmaga v seriji 4Fun.

Grega Nagode (Energijateam.com) je bil najhitrejši v master 2, Ana F. Povh pa med ženskami.

Mlinar ostaja vodilni v obeh “ligah” SloEndura, v 4Fun trdno s 695 točkami. S petega se je na drugo mesto vzpel Dorrong (456), z enajstega na tretje pa Hölcl (416). Tesno, saj mu sledita Istenič (414) in Calcitov Miha Spruk (412).

Naslednja preizkušnja serije 4Fun bo Matadown 7. avgusta. To je dirka s skupinskim štartom po neskončni stezici z Matajurja tik za italijansko mejo, prvič pod okriljem SloEndura. Več kmalu na sloenduro.com, sicer pa razpis in prijave na vallimpiadi.it

Še prej pa 29. in 30. julija seveda Black Hole enduro!

Vrstni redi EnduRogla
– skupno
– po etapah

www.sloenduro.com

Na uvodni fotografiji Peter Mlinar, foto Nejc Bole


Zmagovalec Pero in zmagovalka Ana

Sledite nam