4endurance sis 1
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
12. aprila 2019

Češka prevlada v moški kategoriji. Med starejšimi masterji Vesel in Damm meljeta vse, kar jima pride pod kolesi. Dimic in Ivartnik najhitrejša Slovenca.

Današnja kraljevska etapa na Cresu je služila kot razkazovanje mišic med češkima paroma Hynekom in Stoškom ter Adelom in Škarnitzlom. V cilju jih je ločilo le 0,9 sekunde! Drugače pa je etapa terjala svoj davek. Na eni strani utrujenost preteklih etap, nekaj je gotovo prispevalo tudi nestanovitno vreme ter poškodbe, padci, zdrsi in tudi kriza posameznih tekmovalcev, na drugi strani pa daljši klanci, dokaj tehnični spusti in navijanje obratov po ravnini.

Najhitrejši Slovenci

Najhitrejša slovenska tekmovalca sta bila tudi danes Gregor Dimic in David Ivartnik (Tancacoaching-energijateam.com 2). S časom 3;19:13 sta osvojila 13. mesto v absolutni in v moški kategoriji.


Peter in Thorsten

Danes je bil dan za Petra in Thorstna. V Osor sta prišla kot prva grand masterja in le za eno mesto zgrešila najboljših 20 absolutno. Končala sta na 21. mestu! Prehitela sta tudi prva masterja, španca Misserja in Ruana in to skoraj za minuto!


Boštjan in Robert

Odlično sta bila na poti in tudi na cilju Boštjan Brelih in Robert Blaznik! Tretja masterja in 25. mesto absolutno. Jakob Smolnikar in Marko Balantič (energijateam.com) sta etapo odpeljala v dobrem tempu in končala na absolutno 40. mestu, ter 29. v moški kategoriji. Najboljših 50 parov sta danes z 49. mestom ujela tudi Mitja Tancik in Vita Movrin ter se zopet veselila 3. stopničke.

Dvojec mtb.si, Matej Hartman in Aleš Boben je etapo končal kot osmi med grand masterji in na 75. mestu absolutno.


Matej in Aleš

Najhitrejša hrvaška tekmovalca v absolutni konkurenci sta bila že z lanske dirke uigran par Đani Simčić in Anthony Bilić (Adrenalina Giant MTB Team). Na cilj sta pribrzela na 16. mestu in s 24. minutami in pol zaostanka za češkima lokomotivama. Druga najhitrejša hrvaška naveza – Marko Fržop in Marin Dkovič (MAXXIS Team Croatia) je končala na četrtem mestu med masterji in 26. absolutno. Med mešanimi pari je po včerajšnjem drugem mestu danes zopet najvišja stopnička pripadla Pavau Rosetu in Andrei Kiršić. Absolutno sta končala na 42. mestu.

Prvi trije na Cresu po kategorijah

Moški
1. mesto – Čeha Kristian Hynek in Martin Stošek (Vitalo Future Cycling), njun čas na cilju 3;01:36
2. mesto – Čeha Filip Adel in Jan Škarnitzl (Team Mitas CZE 1), s časom 3;01:37
3. mesto – nemško-švicarski par Marc Stutzmann in Michael Stuenzi (Team TEXPA-SIMPLON), s časom 3;04:01

Ženske
1. mesto – nemško-belgijska naveza Cemille Trommer in Karen Brouwer (Focus RAPIRO Racing – KMC FRUIT TO GO), s časom 3;56:27
2. mesto – nemška dvojica Rebecca Robisch in Annette Griner (WILIER/FORCE Germany), s časom 4;01:36
3. mesto – nizozemsko-belgijska dvojica Laura Turpijn in Kristien Achten (Kona LTD team), s časom 4;04:47

Master
1. mesto – Španca Tomi Misser in Daniel Ruano (Orbea Factory Team), njun čas 3;31:31
2. mesto – Nemca Jan Kroupa in Eugen Schmunk (Focus RAPIRO Racing – Master Team 1), s časom 3;32:24
3. mesto – Boštjan Brelih in Robert Blaznik (MBK Črni Vrh), s časom 3;33:38

Grand master
1. mesto – slovensko-nemška naveza Peter Vesel in Thorsten Damm (KEINDL SPORT – BIKE & SKI), čas etape pa 3;31:28
2. mesto – nizozemsko-nemški par Peter Wouters in Günter Reitz (9th Wave Shark & Firebike Grandmaster Team 1), njun čas pa 3;45:14
3. mesto – Francoza Rene Vallee in Denis Liaud (TEAM ATV Cycle), s časom 3;49:00

Mix
1. mesto – Hrvata Pavao Roset in Andrea Kiršić (KEINDL SPORT), s časom 3;49:13
2. mesto – Čeha Michal Kaněra in Barbora Průdková (Ghost Team), s časom 3;51:12
3. mesto – Mitja Tancik in Vita Movrin (Tancacoaching-energijateam.com 1), s časom 3;57:23


Vita in Mitja zopet na stopničkah

Vrstni redi 

Matej Hartman poroča

Danes kratko poročilo le s strani MahMTB: “Največja dilema pred etapo je bila kaj obleči. Drugače pa … veter je bil močan, a je pomagal, rahlo je rosilo, trasa skoraj suha. Nato pa bolj boleče stvari. Anthony Bilić je padel, a zmogel do cilja, čeprav kar poškodovan. Izo je padel že kmalu po začetku etape. Njegovemu partnerju Lucjanu je utrip nikakor ni šel na delovno temperaturo. Tudi partnerju Boštjana Breliha Robertu Blazniku se je poznala utrujenost, a sta vseeno odlično priborbala do cilja.

Nekdo izmed tekmovalcev si je zlomil nogo v oljčnih nasadih nad Cresom. Puntakriža je noro lepa, škoda, da je nismo vozili lani. Drugače pa dokaj hladno, okoli 12 stopinj, sploh proti koncu, ko je rahlo deževalo, trasa pa razen nekaj luž neverjetno suha. Lep dan in lepa dirka za tiste, ki so jo končali in dočakali kraljevako pogostitev v Osorju. Aja, etapo sva vozila za našega prijatelja, Jožeta “bajkafest” Zupančiča, pa malo sem na klance pomagal Bobiju. Jutri odpeljemo še Lošinj!”

Fotogalerija organizatorja

{gallery}2019/190412_cres_4islands{/gallery}
Ostale fotografije Stanko Livk

Preberi še
Mitas 4 Islands: Med Slovenci – domačin z Raba
Mitas 4 Islands: Zdravilno blato Raba
Mitas 4 Islands: Med Slovenci – moj Bobi
Mitas 4 Islands: Bojno polje na Krku
Mitas 4 Islands: Med Slovenci
Mitas 4 Islands: Izenačena borba na prologu

4endurance sis 2
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam