Freestyle gradimo skupaj
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
20. aprila 2017

Zaradi vremenskih razmer so še en dan dirkali na Krku. Hribovšek in Tavčar odlična četrta, Vesel in Bohorc spet prva med masterji, ostali naši zelo dobri.

Po včerajšnji odpovedi Raba in večernem obvestilu, da bodo vozili še eno etapo po Krku, so bili tekmovalci mešane volje. Tisti, ki so bili na 4 otokih prvič, so bili razočarani, saj ne bodo videli Raba. “Profesionalci” se niso pritoževali, saj jim je bil prihranjen en transfer. Vseeno se je zaradi nove, neznane trase v mnoge naselila nervoza.

Matej poroča:

Če nas že ni maral Pozejdon, je bil bog severnih vetrov, Borej, spet milosten z nami. Vprašanja o smiselnosti nadomestne trase so izgubila svoj pomen. Na neki točki se je bilo treba pač odločiti.

Če od rezervnega kroga mnogi niso pričakovali veliko, je na koncu vse navdušil! Že res, da smo ponovili nekatere odseke od prvega dneva, a ker smo jih vozili v nasprotni strani, so bili povsem drugačni.

{gallery}2017/170420_4islands_krk2{/gallery}
Prvo veliko presenečenje je bilo prečenje visoko pod Treskavcem. Krk skriva v sebi še veliko lepih enoslednic. Makadamske poti so nas peljale za Vrbnikom skozi uvale do cerkvice svetega Mareka, potem pa v notranjost do Risike. Tam smo obrnili nazaj proti Baški, a do cilja je bilo še daleč. Za drugo okrepčevalnico se je začela prelepa, tehnično dokaj zahtevna planinska pot, ki si zasluži, da jo vključijo v originalno traso.

Za veliki finale pa ponovni vzpon na Mesečev plato, ki je naredil največje razlike. Eni so tam omagali, drugi pritisnili na plin. Spust po znanih serpentinah z Meseca ni bil zahteven, a nevaren. Ob preveliki hitrosti bi lahko šel po bližnjici naravnost v Baško.

Vreme je bilo spet lepše, kot smo pričakovali. Nadomestni krog pa je vse navdušil. Počasi zapuščamo Baško in se pripravljamo za selitev na Cres in Lošinj.


Gregor Dimic in Mitja Tancik pred štartom.

Moški

Češka ekipa Mitas Superior je zmagovalni dvojec druge etape. Čeprav je bilo na drugem merjenju vmesnih časov zelo tesno in sta bila vodilna z vsega sekundo prednosti Hribovšek in Tavčar, je bil končni vrstni red po drugi etapi sledeč: Mitas Superior, Kellys Bikeranch team, Force Mitas Team in na četrtem mestu z minuto in pol zaostanka Calcit Bike Team.

V skupni razrstitvi vodi ekipa Kellys Bikeranch Team, na drugem mestu sta današnja zmagovalca, na tretjem pa odlična Hribovšek in Tavčar, ki za drugouvrščeno ekipo zaostajata točno dve minuti. Mitja Tancik in Gregor Dimic (Energijateam.com – Cube) sta etapo končala na odličnem devetem mestu.


Peter Vesel, Iztok Kuret in Lucijan Premrn.

Masters

Peter Vesel in Bojan Bohorc (Kenidlsport – Cube) sta za slabo minuto prehitela nizozemsko dvojico Adelaar Master Cycling Team. Njuna prednost v skupnem seštevku pred drugouvrščeno ekipo Zwillingscraft – Mondraker, ki je danes končala na tretjem mestu, znaša dobrih 13 minut. Mešani dvojec Nemeček – Glavić (E.Leclerc Drive) je etapo končal na sedmem mestu. Moški dvojec ekipe mtb.si (Matej Hartman in Tomaž Mohorič), ki poleg dirkanja opravlja še delo fotoreporterjev, je etapo končal na odličnem 21. mestu.

Grand masters

Iztok Kuret in Lucijan Premrn (Slo Masters) meljeta naprej. Tudi v drugi etapi sta bila daleč najhitrejša. Sedaj imata dobrih 15 minut prednosti pred češkim dvojcem Bikomatic. Na tretjem mestu skupno sta Konstantin Kuzmin in Iztok Robič (Team Robič – Kuzmin), ki po današnji etapi za drugouvrščenima zaostajata le 9 sekund!


mtb.si Babe(s) čez cilj druge etape.

Ženske

mtb.si Babe(s) sta etapo končali na 6. mestu. Tudi v skupni razvrstitvi sta šesti. Swiss – Girls sta bili tudi tokrat najhitrejši. V skupnem seštevku imata pred drugouvrščeno ekipo Polizei SV Graz skoraj 21 minut naskoka.

Mešani pari

Ivica Mesarić in Sarah Reiners (Husqvarna Team) sta osvojila etapo in si z dobrimi šestimi minutami prednosti v skupnem seštevku zaenkrat zagotavljata prvo mesto. Na drugem mestu je ekipa Medsport-MTB-Reisen / Hotel Pinia 1.

Vrstni redi 

{loadposition inside}

In kaj pravijo naši?

Peter Vesel (Keindlsport – Cube): Bojan je padel, a je z njim vse v redu. Zaostanek sva nadomestila na Mesečevem platoju, ko sva prestavila v peto prestavo.

mtb.si Babe(s): Čeprav je Maja danes padla, je vsak dan bolje!

Dejan Nemeček (E.Leclerc Drive): Nadomestna etapa je bila zahtevna, a si zasluži čisto petico. Prvič kolesariva v paru z Relvisom. Voziva pa predvsem z glavo in šele potem z nogami.

Energijateam.com – Cube (Mitja Tancik): Odpoved Raba nam je olajšala logistiko. Viroza je mimo. Z Grego sva vozila super in današnji rezultat je blizu najinih sposobnosti. Trasa je bila odlična.

Calcit Bike Team (Luka Tavčar): Danes smo precej taktizirali. Štirje pari smo vozili skupaj. Proti Mesecu sva napadla, si provozila nekaj prednosti, a so naju ujeli. Na spustu v cilj sem zdrsnil s poti, a pri tem imel veliko sreče, da sva kolo in jaz ostala cela in lahko jutri nadaljujeva.

Iztok Kuret – Izo (Slo Masters): Razočaran sem, da danes nismo vozili po Rabu, ki je moj domači otok. Seveda pa sva tudi z današnjim dosežkom zelo zadovoljna.

Fotografije Matej Hartman

Preberi še:
Mitas 4 Islands: Pentlja po Krku končana, Slovenci odlični
Mitas 4 Islands: Prvi dan v videu

Freestyle gradimo skupaj
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam