Freestyle zaposli
Freestyle Giant Wheelbase Ride Loose Riders Oglaševanje na mtb.si
29. marca 2018

Etapna dirka po štirih otokih ima svojo spletno stran, prijave pa ravno še ujameš za rep, če zelo pohitiš. Mah s čisto svežimi vtisi s Cresa in Krka.

Tik pred svojo četrto izvedbo je edinstvena gorskokolesarska preizkušnja Mitas 4 Islands dobila samostojno spletno stran. Na njej so pregledno zbrane potrebne informacije o dirki in ostalih stvareh, povezanih z njo. A čeprav so vse štiri etape podrobno opisane, vseeno ne veš, katera je v resnici najtežja. Po tem, kar smo prevozili minuli vikend bi rekel, da to ni več Cres. A gremo po vrsti.

4islands pika (točka) hr

Etapna dirka Mitas 4 Islands ima zdaj svojo spletno stran 4Islands.hr. Nanjo te preusmerijo tudi z matične strani Adria Bike. Za novost so se organizatorji odločili, ker je bilo na osnovni strani zbranih že preveč in podatkov o vseh njihovih dogodkih. Seveda si tako velika prireditev svojo spletno stran tudi zasluži.

Na novi strani seveda najprej podrobno predstavijo dirko in tekmovalcem ponudijo prav vse potrebne informacije. Letos bo štart že 11. aprila, prijave pa sprejemajo le še do 1. aprila. Hkrati v svojo družbo vabijo tudi prostovoljce. Doživeti dirko z druge strani in sodelovati z mednarodno ekipo samih pozitivcev je enkratno doživetje, ki ti lahko pomaga tudi pri tvoji nadaljni karieri. Razmisli in če imaš med 10. in 15 aprilom čas, se prijavi!

Na strani so tudi vsi rezultati iz prejšnjih let ter foto in video galerije. Evropejcem je jadranska obala kar dobro poznana. Drugače pa je z udeleženci iz drugih delov sveta in prav njim je namenjena natančnejša predstavitev kvarnerskih otokov in celotne regije.

Na teren

Zdaj pa se s spleta preselimo v naravo. Trasa letošnje dirke je že dolgo določena. Takoj po velikonočnih praznikih bodo šle na teren štiri ekipe, ki jo bodo očistile in označile. Nekaj dela smo minuli vikend opravili že mi. Bili smo na Cresu in Krku ter v naravi preverili, kakšno je stanje in kakšni so novi odseki.


“Pešadija” lani na Krku
 

Cres

Večji del transferne etape čez Cres je tak, kot ga že poznamo. Strmemu vzponu iz Meraga sledi divji spust proti mestu Cres. A nekje na sredini nas je presenetil daljši odsek podrte kamnite ograde. Če ne bodo odstranili vseh skal, bo tam tudi na dirki treba peš. Pot skozi oljčne nasade nad mestom je letos lepše speljana.


Cres ekspres

Do Lubenic (s povdarkom na i) smo spet prišli po strmem betonu naravnost iz Zbičine. Lanski ovinek skozi Pernat se ni obnesel. Pred spustom v Vidoviće so bile kraške ograje spet nekajkrat porušene, zato smo se večkrat ustavili in s steze umaknili skale.

Kar so nam vzeli pod Lubenicami, so nam bogato vrnili nad Osorjem. 8 kilometrov in sto višincev navrže dodatek proti Punta Križi. Travnati teren je zelo zahteven in bog ne daj, da bi v dneh pred dirko ali med dirko tam deževalo.


Mehkejši del Krka

 

Krk

Tudi Krk se začne z že znanim vzponom na Mesečevo pokrajino. Poznamo tudi sotesko Vele Rike, le da jo običajno vozimo v nasprotni smeri. Tokrat se bomo po njej vzpenjali čez prelaz Treskavec in naprej proti Velemu vrhu.

 

V drugem delu zahtevnega spusta v Punat so domači spustaši naredili pravi bike park z mnogimi zemeljskimi objekti. Večini se izognemo po levi, le enemu po desni.


Kjer zmorejo ovce … 

Povsem nov je odsek med vasema Garica in Kras. Če ga voziš sam, je lep, na dirki pa bo markirana steza čez vrh Herbuljica zaradi zahtevne podlage morilska.

 

Na srečo potem sledijo najlepši trejli maratona Krk’n’Roll. Vinogradi pred Vrbnikom so zaradi del razkopani in tam bo potreben obvoz. Makadamsko cesto iz Vrbnika proti Treskavcu so letos obnovili in makadam je lepši od marsikaterega našega asfalta. Še enkrat se bomo znašli v močvirju ob Veli Riki, a takrat bo najhujše že za nami.

{loadposition inside}

Uživaški ogled

Trasa mtb dirke Mitas 4 Islands je preveč lepa, da bi na njej le tekmovali. Zato bo ekipa MahMTB 7. in 8. aprila v netekmovalnem tempu prevozila dele prve in druge etape. Uživali bomo v stvareh, ki med tekmo prehitro zbežijo mimo. Vikend na Krku in Rabu je namenjen prav vsem gorskim kolesarjem. Tako tistim, ki bi radi spoznali lepe in skrite poti teh dveh otokov, kot tekmovalcem, ki želijo že pred dirko spoznati, kaj jih na njej čaka. Preberite najavo na mahmtb.com in pojdite z nami.

 

4islands.hr

 

Fotografije so Mahove, a je minuli konec tedna preveč vneto kolesaril in premetaval skale, zato so z lanske dirke

Freestyle zaposli
Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam