12. decembra 2018

Če se še nisi prijavil, to stori čim prej, kajti peta preizkušnja legendarne dirke po kvarnerskih otokih bo poleg štirih izjemnih etap postregla še s prologom!

Naslednje leto največja etapna dirka na tem koncu sveta praznuje peto obletnico! In kot se za jubilej spodobi, so organizatorji predstavili pomembno novost! Štirim etapam, ki bodo nekoliko spremenjene – a o tem v naslednjih objavah – so dodali še prolog.

Dirka se bo tako začela dan prej. Prolog, ki bo dolg 13 kilometrov in bo postregel s 300 višinskimi metri vzponov, bo zagotovo dodaten izziv tekmovalcem, ki se bodo med 9. in 13. aprilom spopadli s štirimi kvarnerskimi otoki – Krkom, Rabom, Cresom in Lošinjem.

Prolog

Relativno kratka etapa bo vsekakor izziv za vse tiste, ki si želijo že takoj poseči po najboljših mestih. Vrstni red prologa bo namreč tudi določil štartne položaje za prvo etapo, ki se bo začela naslednjega dne v Baški.

Prolog pa ne bo le dirkanje na polno, organizator namreč želi s kratkim uvodom tekmovalcem prikazati, s kakšnim terenom se bodo srečali na prvi etapi, ter jim omogočiti, da v miru preizkusijo svojo opremo in partnerja.

Kje boš dirkal?

Vzdolž mestne plaže Baška, do roba mesta, nato sledi kratek vzpon proti borovem gozdu, kjer se srečaš z nekoliko bolj tehnično podlago in nato vračanje proti mestni plaži. Potem pa s točke nič po makadamski poti proti Batomalju. Sledi kratek tehnični vzpon, ki se prevesi v enoslednico, nato pa najtežji del vzpona mimo cerkve in do najvišje točke etape na 164 metrih nad morjem.

Sledi spust, v prvem delu strm in tehničen, v drugem delu pa hiter in dokaj lahek. Nato se pot vije mimo oljčnih nasadov in mimo pašnikov z ovcami ter se po dokaj ravnem delu vrača na cilj v Baško.

Na naslovni fotografiji lanski mtb.si dvojec številka 2 – Bobi in Uroš

Sledite nam