3. februarja 2014

Minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan se je sestal s predstavniki kolesarskih organizacij in društev na temo celovite ureditve vožnje v naravi. Poročilo MOK.

Sporočilo Ministrstva za kmetijstvo in okolje Republike Slovenije:

Minister Židan s predstavniki kolesarskih organizacij: “Predpisi ne bodo prepovedovali ampak urejali vožnjo v naravi”

Ljubljana, 3. 2. 2014 – Minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan se je sestal s predstavniki kolesarskih organizacij in društev na temo celovite ureditve vožnje v naravi, ki se nanaša na predlog spremembe Zakona o ohranjanju narave, ki je v javni razpravi do 24. februarja.

Predstavniki kolesarskih organizacij in društev so ministru predstavili svoja stališča na trenutno opredeljeno ureditev vožnje v naravi, ki je zapisana v Zakonu o ohranjanju narave.

Minister mag. Židan je pojasnil, da je imelo ministrstvo pri urejanju vožnje v naravnem okolju v mislih motorna vozila, zato, je povedal, “s predstavniki kolesarjev smo dosegli zelo razumen dogovor, da iz osnutka zakona v celoti umaknemo kolesarstvo v naravi. Zakon bo dal samo podlago, da se to področje ureja z uredbo, ki ne bo prepovedovala ampak urejala vožnjo v naravi”. Usklajevanje besedila uredbe z nevladnimi organizacijami, strokovno in drugo javnostjo bo potekalo z namenom varovanja narave, hkrati pa, da se ne škodi sami rekreativni dejavnosti in turistični aktivnosti.

mko.gov.si

Sledite nam