22. aprila 2017

Brez novih različic, samo nova zmes in višja kakovost.

Schwalbe letos ne bo predstavil novih modelov plaščev, so pa popolnoma spremenili sestavine. Nova zmes se imenuje Addix in bo prisotna v vseh štirih različicah, ki nosijo oznako Evolution.

Štiri barve, štiri različne zmesi

Vsaka od štirih zmesi AddixSpeed (rdeča), Speedgrip (modra), Soft (oranžna) in Ultrasoft (vijolična) ima preko tekalne površine barvni trak, ki po nekaj kilometrih izgine. Poleg tega je vsak plašč z enako barvo označen tudi na steni. Kaj točno sestavlja zmes Addix, ostaja skrivnost.

Schwalbe je v ta namen nabavil pregrešno drag “Compound-Mixxer”, mešalec zmesi, ki ga uporabljajo predvsem v proizvodnji avto plaščev. Ven so prišle zmesi, ki naj bi bile bolj vzdržljive, z več blaženja in oprijema ter seveda z manjšim kotalnim uporom.


Po podatkih proizvajalca naj bi bila mešanica Speedgrip sicer malenkost počasnejša kot dosedanja mešanica PaceStar, vendar naj bi večja trajnost in boljši oprijem to pomanjkljivost odtehtala. Speedgrip je mešanica za vse znane modele plaščev gorskih koles, kot sta Fat Albert ali Nobby Nic. Nobby Nic bo sedaj dobavljiv samo s to, se pravi – Speedgrip zmesjo.

Za tekmovalne plašče Rocket Ron in Racing Ralph bodo uporabili zmes Addix Speed, ki se je izkazala z odličnim koeficientom kotalnega upora. Poleg tega so razvili tudi novi zmesi za enduro in spustaške plašče.

Addix Soft bo nadomestil zmes TrailStar v vseh gravitacijskih plaščih s standardom Evolution in ima manj kotalnega upora kot Addix Ultrasoft, ki bo uporabljen samo za spustaške plašče Magic Marry in Dirty Dan, pri katerih so doslej uporabljali zmes VertStart. Obe mehki zmesi naj bi se obnesli bolje tudi pri nižjih temperaturah.

Plašči bodo dobavljivi v juniju 2017.

www.schwalbe.com

Sledite nam