31. maja 2015

Premiera serije SloEnduro na Krvavcu uspela, na progi Rock’N’Flow in zgornjem delu na smučišču se je poskusila stoterica.

Premierna dirka pod vodstvom Anžeta Bizjaka in lokalnega kluba ŠD Bam.Bi s skupinskim štartom za serijo SloEnduro je uspešno pod streho. Izkazalo se je tudi novo prizorišče na koledarju, RTC Krvavec z novo progo Rock’N’Flow, za katero so v zadnjem tednu prejeli številne pohvale kolesarjev.

Preko kvalifikacij do finalne vožnje

Preko 100 tekmovalcev se je po dopoldanskih treningih moralo podati na kvalifikacijsko vožnjo, ki je služila za razpored kolesarjev na štartu finalne vožnje s skupinskim štartom, ki jih je čakal na vrhu Krvavca, na višini 1850 m, kjer kolesarske tekme še ni bilo. V kvalifikacijah si je najboljši štartni položaj privozil Peter Mlinar (KK Črn Trn), a sam vrh ni bil bistvenega pomena, saj je tam v vrsti stalo po pet tekmovalcev hkrati, ob Mlinarju še domačin Nejc Huth (Energijateam.com), Blaž Hölcl (Wolf Racing Team), presenečenje kvalifikacij Marko Fink (ŠKD Pank kura) in Kristijan Medvešček, prav vsi z istim časom v uvodnem delu dirke, kar je obetalo napet boj v glavnem delu tekmovanja.

Po napeti borbi v začetnem delu finalne vožnje, ki je v celoti potekala po makadamski cesti, sta si že nekaj prednosti nabrala Peter Mlinar in Kristijan Medvešček, ko sta zapeljala na ozko traso proge Rock’N’Flow. Do cilja nista blizu spustila nikogar od zasledovalcev, na koncu pa je dvoboj dobil Medvešček, ki je od vrha Krvavca do cilja na cesti proti Štefanji Gori privozil v neverjetnih 15 minutah in 27 sekundah. V ozadju se je medtem odvijala prava borba za zadnje mesto na stopničkah, ki jo je naposled dobil Jure Cindro (KD Rajd Funsports). Cindro je v začetek Rock’N’Flowa prišel z nekaj zaostanka, a prehiteval vso pot do cilja in z odlično vožnjo uspel izboriti tretje mesto. Peterico sta zaključila Avstrijca Gerd Skant (Ride TSG) in Christoph Innerebner.

Rošada v ženski konkurenci

V dirki žensk smo spremljali zanimiv preobrat. V kvalifikacijah je bila najhitrejša Nina Rupnik (MBK SportR.si) pred Tino Rejc in Ano Zupan (Energijateam.com). Ženske so bile na skupnem štartu enakovredno pomešane med 100 moškimi in se prav tako pogumno spopadle s gnečo na štartu. A to ni preprečilo, da se niso prav najhitrejše tri s kvalifikacij znašle skupaj na najožjih odsekih proge, le v obratnem vrstnem redu. Ana je v zgornjem delu uspela nadoknaditi izgubljeno s kvalifikacij in se prebila pred obe tekmici, Nina je prevzela tretjo pozicijo, med obe pa se je vrinila Tina. Ozka proga vse do cilja ni ponujala veliko možnosti za prehitevanje zato se kljub nekaj poskusom vrstni red vse do cilja ni spremenil.


Najhitrejši v kategorijah

Čeprav gre vedno le za skupno zmago, so tekmovalci svoje moči merili tudi v posameznih kategorijah. V konkurenci “hobi”, tekmovalcev brez licenc, je slavil skupni zmagovalec dirke Kristijan Medvešček, pred Avstrijcema Christophem Innerebnerjem in Martinom Obernausom. V mlajši veteranski kategoriji je bil najhitrejši Valter Krajnik (MBK SportR.si), pred Mihom Vasilenkom (Specialized Russia) in Jankom Bačnarjem (Pedal Racing Team), v starejši pa Drago Pevec pred Avstrijcem Michaelom Strohmayerjem (Redneck Riders) in Italjanom Gianpierom Petrisom (SPS Team Maglia Nera). Med mladinci je Grega Žvan (MBK SportR.si) ugnal Jošta Štruclja (Pank kura) in Jana Balantiča (Calcit Bike Team).

SloEnduro na odmor

Serija SloEnduro si po tekmi na Krvavcu jemlje krajši odmor, saj nadaljevanje sledi šele s tekmo Enduro Soča, ki nas konec junija čaka v Bovcu. Glede na to, da je četrtek pred tekmo praznik, pa vabimo vse tekmovalce, da si zorganizirajo kratek dopust in ga preživijo v odlični družbi v Bovcu, kjer poleg kolesa lahko najdete še številne druge aktivnosti.

Vrstni redi in in več fotografij na sloenduro.com

Preberi še:
Na kratko z “masovke” s Krvavca
Premiera proge Rock’n’Flow s preizkušnjo SloEnduro 4Fun
Krvavec odpira Rock’n’flow

Na uvodni fotografiji Mlinar pred Medveščkom takoj po štartu, vse foto Sandi Bertoncelj

Sledite nam