Mednarodne dirkaške, Monika Hrastnik
9. maja 2023

Spustaška akcija na Škotskem, mali svetovni pokal v krosu v Švici, maratonci na Hrvaškem, Jolanda z novo, še en maraton na Elbi, Vincenzo pa na Hero.

British National Downhill Series

Druga dirka britanskega pokala v spustu je bila v Fort Williamu in je za mnoge tekmovalce služila kot “generalka” za prihajajoče svetovno prvenstvo. Mnogo znanih imen, ne samo britanskega spusta, se je znašlo na legendarni progi, tudi naša Monika Hrastnik.

V elitni moški kategoriji je slavil Laurie Greenland (Santa Cruz Synicate) pred Mattom Walkerjem (Madison Saracen) in Charliejem Hattonom (Continental Atherton). Pri ženskah je zmagala Greenlandova klubska kolegica Nina Hoffman, druga je bila Camille Ballanche (Dorval AM Commencal), tretja pa Monika Hrastnik (Dorval AM Commencal). Vrstne rede najdeš na my.raceresult.com, posnetek dirke pa na tem mestu.

Monika Hrastnik v Fort Williamu:

Ökk Bike Revolution Chur

V domačem kraju desetkratnega svetovnega prvaka v olimpijskem krosu Nina Schurterja se je odvila najmočnejša dirka letos. Največ znanih imen, velikih zvezdnikov krosa, ki že nastrpno pogledujejo proti začetku svetovnega pokala, se je zvrstilo na startu. Zanimiva, dinamična dirka in na koncu tesna zmaga Toma Pidcocka (Ineos Grenadiers), ki je za le nekaj sekund ugnal Mathiasa Flückigerja (Thomus Maxon), tretji je bil domači zvezdnik Nino Schurter (Scott – Sram MTB Racing Team).

Med damami je s konkurenco suvereno opravila Evie Richards (Trek Factory Racing XC). Drugo mesto je pripadlo svetovni prvakinji Pauline Ferrand Prevot (Ineos Grenadiers), tretja je bila Sina Frei (Specialized Factory Racing). Vrstni redi na mtbdata.com. Posnetek prenosa najdeš na Red Bull TV ter uživaš ob komentiranju Roba Warnerja in strokovnega sodelavca Joseja Antonia Hermide.

Rab Island Hero 2023

Tretja izvedba gorskokolesarskega maratona na Rabu je postregla z dvema trasama – Hero 40 in Hero 70. Prva je bila dolga 41,6 kilometrov in je imela 690 višinskih metrov vzponov, druga pa 69,6 kilometrov in s kar 1300 višinci. Absolutni zmagovalec trase Hero 70 je postal Matej Lovše, krajšo je z najhitrejšim časom prevozil Blaž Lupše, tudi zmagovalec kategorije master. Med ženskami je na krajši trasi slavila Ana Podpečan, na daljši je bila najmočnejša Blanka Krajnc. Vsi vrstni redi na adriabike.hr.

Naslednja dirka serije Husqvarna Adria Bike bo maraton Krk ‘n’ Roll, kjer se bodo 14. oktobra tekmovalci in tekmovalke “spopadli” s krškim kamenjem. Več na tem mestu.

Capoliveri Legend Cup, Elba

Tokrat na Elbi brez XCja, temveč z maratonom in s kategorijo hors. Zmagovalca Martin Stošek (Canyon Northwave MTB Team) pri moških in Costanza Fasolis (Mentecorpo Cicli Drigani Pro Team) pri ženskah. Vrstni redi.

Jolanda Neff

Olimpijska prvakinja in ena največjih zvezdnic gorskega kolesarstva nove dobe ima novo spletno stran. Česar o kolesarki ekipe Trek Factory Racing XC še nisi vedel, boš izvedel na jolandaneff.ch.

Vincenzo Nibali

“Morski pes” gre po Cape Epicu na še eno vzdržljivostno avanturo, na maraton Hero v Dolomite, ki bo na sporedu 17. junija. BMW HERO Südtirol Dolomites na spletu, Nibalijeva izjava na solobike.it.

Naslovna fotografija posnetek zaslona prenosa dirke v Fort Williamu z Moniko Hrastnik

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam