MTB dirkaške
7. junija 2022

V Kumanovu slovenski reprezentantje na XC C1, v Švici DP v XCO, Evie odpovedala Leogang, Nys mlajši odhaja na cesto, v Belgiji druga dirka MTB eliminatorja, na Poljskem pa dirka v maratonu.

MTB XC Kumanovo

Kumanovo, mesto v Severni Makedoniji, je gostilo dirko olimpijskega krosa kategorije C1. Nastopili so tudi slovenski tekmovalci in tekmovalke – vsi v reprezentančnih dresih. Rok Naglič je med elito osvojil drugo mesto, Matic Kranjec Žagar je bil deveti, Matjaž Lozar pa osemnajsti. Med ženskami je Maruša Knap osvojila četrto mesto, Daša Mlakar je bila med mladinkami brez konkurence in se je merila s članicami. Vrstni redi.

Rok Naglič je po dirki povedal: “Dirka je bila zelo vroča, česar trenutno še nisem vajen. Ampak razmere so vedno za vse enake, enkrat v prid meni, drugič konkurenci. Zaradi vročine sem dirkal zelo previdno, še v 3. krogu sem imel dosegljivo prvo mesto. Po tem pa žal več nisem mogel slediti v istem tempu in sem šel do cilja v svojem ritmu. Z dirko sem zadovoljen, sedaj sem en vikend prost, potem pa zopet dirkamo.”

Evie Richards

Članica ekipe Trek Factory Racing XC in aktualna svetovna prvakinja Britanka Evie Richards je sporočila, da bo zaradi bolečin v hrbtu, ki so prisotne že od februarja, izpustila dirko svetovnega pokala olimpijskega krosa v Leogangu in se 100-odstotno posvetila rehabilitaciji. @eviealicerichards

Thibau Nys

Nekdanji mladinski svetovni prvak v ciklokrosu in sin legendarnega Svena Nysa je podpisal pogodbo s cestno Pro Tour ekipo Tek – Segafredo. Še ne 20-letni Nys bo po lanskem uspehu, ko je v kategoriji do 23 let postal evropski prvak v cestni vožnji, od poletja dalje član nove ekipe vse do konca sezone 2024. Na racing.trekbikes.com. @thibau_nys

DP Švice

Švicarji so nekoliko pohiteli z državnim prvenstvom v olimpijskem krosu. Članska prvaka sta postala Mathias Flueckiger in Alessandra Keller. Dirko je zaznamovalo blato, posnetek moške preizkušnje si lahko ogledaš v zgornjem videu, rezultate pa najdeš na abavent.de.

MTB eliminator

V belgijskem Leuvenu je potekala druga letošnja dirka za svetovni pokal v MTB eliminatorju. Na mokrih ulicah sta zmagi osvojila svetovna prvaka v tej disciplini Gaia Tormena in Simon Gegenheimer.

Serija UCI MTB maraton

… se je mudila na Poljskem na gorskokolesarskem maratonu Jelenia Gora. V moški konkurenci je prepričljivo slavil Nemec Andreas Seewald, pri ženskah pa je odlično formo pokazala tekmovalka iz BiH Lejla Tanović. Vrstni redi na mtbdata.com, ostale informacije najdeš na wyniki.datasports.pl.

Naslovna fotografija Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam