Mednarodne dirkaške, Val di Sole
4. julija 2023

Še malce Doline sonca, Slovenci na EP v Anadio, Peter na Andorra Epic, svetovni pokal XCE …

Val di Sole: Vrhunci moške dirke v olimpijskem krosu

Da je Nino Schurter zmagal že 35. dirko v svetovnem pokalu, smo poročali že v nedeljo. Takole pa je bil videti njegov solo. Pri mtb.si predvidevamo, da bo letošnja sezona za Schurterja zadnja v svetovnem pokalu. Njegov naslednji cilj bo vsekakor Škotska in osvojitev še 11. naslova svetovnega prvaka!

Peat ima nos!

Steve Peat je po zmagi Jacksona Goldstona objavil zgornjo fotografijo. Kaj naj rečemo? Večkratni zmagovalec Rookies Cupa. Na Audi Nines pred štirimi leti je izvedel dvojni premet nazaj, kot majhen otrok posnel mnogo videov, bil mali ambasador parka Serfaus-Fiss-Ladis, svetovni mladinski prvak iz leta 2021 in zmagovalec seštevka svetovnega pokala 2022 … Ja Steve je pod svoje okrilje vzel čudežnega dečka.

Val di Sole: Vrhunci ženske dirke v olimpijskem krosu

Ko ciklokrosistka začne mešati “štrene” prekaljenim mojstricam olimpijskega krosa, je čas, da v ženskem olimpijskem krosu postavimo nove standarde. 21-letna Puck je letos razred zase. Napade že v prvem krogu in potem “kronometer” do cilja. Predvsem si Puck želi priti v XC reprezentanco za OI Pariz 2024, kar ji bo po prikazanem vsekakor uspelo!

Prihaja EP na Portugalskem

Prihaja evropsko prvenstvo v Anadii. Med 6. in 9. julijem bodo tekmovali v kratkem in olimpijskem krosu in v dirki štafet. Dirke v olimpijskem krosu bodo rezervirane za mladinski kategoriji in kategoriji mlajših članov, v kratkem krosu pa tudi za tekmovalce kategorije elite. Dodatne informacije na uec.ch.

EP Anadia: Klemenčič evropski prvak v eliminatorju

Slovenci, ki potujejo v Anadio

V olimpijskem krosu v kategoriji do 23 let bosta nastopila Jakob Klemenčič in Matic Kranjec Žagar. V mladinski kategoriji olimpijskega krosa bodo slovenske barve zastopali Hana Kranjec Žagar, Žan Pahor in Blaž Kavčič.

V kratkem krosu (XCC) bosta v članski kategoriji nastopila Klemenčič in Kranjec Žagar, v mladinski pa Hana Kranjec Žagar, Žan Pahor in Blaž Kavčič. Se pa Slovenija ne bo pomerila v dirki štafet. Seznam prijavljenih.

Andorra Epic z Veselom

Afriški lev gre na novo etapno dirko in tudi ta je del serije Epic. Na dirki, ki bo potekala med 5. in 8. julijem bo Peter Vesel združil moči z Nemcem Thorstnom Dammom, s katerim je enkrat že osvojil dirko 4 Islands. Petra bomo spremljali tudi na mtb.si. Kakšna bo trasa dirke in kdo bo na njej nastopil, si oglej na epic-series.com.

XCE se seli v Nemčijo

Aalen bo 15. julija gostil tretjo letošnjo dirko svetovnega pokala v krosu na izpadanje. Več na citymountainbike.com.

EP Eliminator

Evropska kolesarska zveza UEC in prireditelj dirk svetovnega pokala v krosu na izpadanje City Mountainbike sta se dogovorila, da naslednje evropsko prvenstvo v tej disciplini organizirata skupaj. Hkrati bi pod okriljem UEC potekale dirke evropske serije, ki bi postale del že obstoječih kontinentalnih serij (Amerika in Azija). Novica.

Naslovna fotografija Michele Mondini

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam