Mednarodne drikaške, Crankworx
28. junija 2023

Festival v Avstriji, poškodbi Špele in Hilla, Rachelina odpoved, 4 Islands 2024, EP MTB U19 in U23.

Crankworx Innsbruck

Po prvih dveh letošnjih festivalih v Rotorui in Cairnsu se je serija Crankworx preselila na evropska tla. V Innsbrucku so v več disciplinah nastopali tudi Slovenci.

Na Rockshox Downhill Innsbruck presented by Deuter je v kategoriji master Boštjan Wolf (Wolf Racing by Wheelbase) za le 4 stotinke sekunde zgrešil zmago in bil drugi. Ažbe Kalinšek (Wolf Racing by Wheelbase) je v kategoriji do 17 let osvojil 3. mesto. V kategoriji deklet do 17 let je Eva Zala Stergar osvojila 7. mesto, šesto mesto pa ji je pripadlo v paralelnem slalomu.

V pumptracku je Ažbe v kategoriji do 17 let še enkrat stopil na tretjo stopničko*, Boris Režabek (Unior Sinter Factory Racing) pa je bil med profesionalci uvrščen na 28. mesto.

Režabek je bil edini Slovenec, ki je nastopil v disciplini speed & style. V enem izmed dvobojev je za nasprotnika dobil kasnejšega zmagovalca, Francoza Tomasa Lemoina, sam pa je na koncu končal na odličnem 12. mestu.

Vse vrstne rede najdeš na crankworx.com.

*V pumptracku je Ažbe v vožnjah na izpadanje zmagal v kategoriji U17 in tudi stopil na zmagovalno stopničko, vendar so naslednji dan zaradi pritožbe v kategoriji U15 razveljavili vse rezultate v kategorijah U15 in U17 in upoštevali kvalifikacijske čase.

Ažbe Kalinšek

… in ena izmed voženj na Crankworxu:

Crankworx in Špela Horvat

Nesreča nikoli ne počiva. Špela Horvat (@pocketrocket_93) se je udeležila festivala v Innsbrucku, a se v domovino ni vrnila z odličnim rezultatom, temveč z zlomljeno nogo. Špeli želimo čimprejšnje okrevanje in vrnitev na kolo, sama pa je na Instagramu zapisala tole:

Crankworx Emil Johansson

Emil Johansson je v Innsbrucku osvojil svoje dvanajsto zlato na festivalih Crankworx in na večni lestvici prehitel Brandona Semenuka. Tako je postal najtrofejnejši kolesar discipline slopestyle vseh časov.

Sam Hill

Legenda spusta in endura zapušča MTB karavano, saj poškodba stopala, ki jo je staknil na treningu pred festivalom Crankworx, ni tako nedolžna in bo operiran v Avstraliji.

Rachel Atherton

Zmagovalka prve letošnje dirke svetovnega pokala je sporočila, da v Val di Sole ne bo nastopila, saj je na prvem mestu še vedno njena družina. Kdaj bomo Rachel zopet videli na startu, še ne vemo.

4 Islands 2024

Jutri, 29. junija, se odprejo prijave na etapno dirko po kvarnerskih otokih, ki bo na sporedu med 16. in 20. aprilom 2024. Klik. Klik.

EP Anadia

Med 6. in 9. julijem bo na Portugalskem potekalo evropsko prvenstvo za kategoriji U19 in U23, in sicer v disciplinah kratki kros, štafeta in olimpijski kros. Starta lista nastopajočih in kdo od Slovencev potuje v Anadio kmalu na uec.ch.

Naslovna fotografija z Borisom Režabkom. Foto Boris Beyer @maddogboris

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam