10. avgusta 2012

Tomaž Jeras je za mtb.si pokomentiral prvi del olimpijske BMX dirke, četrtkov četrtfinale, in sestavil svoj seznam finalistov. Polfinalne in finalne dirke danes tudi na TV Slo.

Naš izkušeni BMX tekmovalec Tomaž Jeras – Jerry je za mtb.si pokomentiral prvi del olimpijske BMX dirke, četrtkov četrtfinale. Med skrbjo za naše mlade cestne kolesarje na evropskem prvenstvu na Nizozemskem mu je uspelo napisati naslednje vrstice:

Kakšnih velikih presenečenj ni bilo, še najbolj me preseneča, da se v polfinale niso uvrstili norveški in češki tekmovalci.

Proga je neizprosna in tekmovalcem komaj dopušča minimalne napake.

Vožnja Latvijca Marisa Štrombergsa, aktualnega olimpijskega prvaka iz Pekinga 2008, niti pod razno ni bila tako suverena kot na prejšnjih olimpijskih igrah. Tudi svetovni prvak, Avstralec Sam Willoughby, ni več tako prepričljiv, saj je za uvrstitev v polfinalne vožnje potreboval še četrto kvalifikacijsko vožnjo. Američan Connor Fields, Marc Willers z Nove Zelandije ter Nizozemca Raymon van der Biezen in Twan van Gendt so se praktično “sprehodili” v polfinale. No, prijetno presenečenje pa je pripravil domačin Liam Phillips, saj se je uvrstil v polfinale neposredno in to kar s tremi drugimi mesti. Še junija letos na svetovnem prvenstvu v Birminghamu je Phillips grdo padel in se močno poškodoval. Potreben je bil operativen poseg, katerega pa je očitno dobro prestal in se ekspreno hitro vrnil v formo. Francoz Joris Daudet ob zelo dobrem štartu lahko računa na sam vrh.

Nekako tako naj bi bi videti finale v mojih očeh; seveda ob predpostavki, da ne bo nobenega padca in kakšne druge neljube nevšečnosti. Kdo bo novi olimpijski prvak, kdo bi lahko bil tisti, ki bi z gotovostjo zmagal, pa žal ne znam odgovoriti. Lahko je vsakdo. Odločali bodo “živci” in odločala bo zagotovo dnevna forma – v to sem prepričan!

Žal zaradi dela z reprezentanco na EP na Nizozemskem nisem imel časa spremljati žensk. Iz vsega srca pa bi privoščil zmago domačinki Shanaze Reade, saj se je že dlje časa drži velika smola; pravzaprav že od prejšnjih olimpijskih iger, kjer je v zadnjem ovinku poskušala prehiteti kasnejšo olimpijsko prvakinjo, Francozinjo Anne Caroline Chausson, pri tem pa nesrečno padla.

Torej, boji bodo napeti, vožnje bodo neizprosne, šlo bo dejansko na nož. Obeta se nam res spektakel vseh spetaklov. Držimo pesti za “fair play” in čim manj težkih poškodb.

Danes (petek) od 16.00 polfinalne dirke žensk in moških; od 17.30 finale. Tudi na TV Slovenija.

www.london2012.com/cycling-bmx

Foto www.london2012.com

Sledite nam